SL

Studentrabatt hos SLSL

Studentbiljetter hos Stockholms Lokaltrafik för dig som pluggar minst 75 %.

SL

Studentrabatt på SL-biljett

Du som pluggar minst 75 % på en studiemedelsberättigad utbildning och har reselogotyperna på Studentkortet kan resa med SL till rabatterat pris.

Här köper du biljetter
I år har du fler försäljningsställen att välja på. Du kan nu köpa studentbiljetter på SL Center, bemannade pendeltågsstationer, hos försäljningsombud samt i biljettautomater. Du kan även köpa din 90-dagars studentbiljett via SLs e-handel. Studentbiljett 30 dagar kommer inledningsvis inte att kunna beställas via e-handel. När du e-handlar på sl.se kan du betala med de vanligaste kreditkorten som är utgivna av en svensk bank eller med direktbetalning via din Internetbank.

Normalt levereras biljetter som köps på sl.se med posten inom fyra arbetsdagar från beställning, men var gärna ute i god tid om du vill vara säker på att ha din biljett till en viss dag.

Styrk att du är heltidsstudent
Du behöver inte längre visa upp din studentlegitimation vid köp av SLs studentbiljett, men måste kunna göra det vid eventuell biljettkontroll. Du måste då visa upp id-kort och ditt Studentkort. Din studentlegitimation är godkänd om den är försedd med SLs logotyp. Läs mer om reserabatterna här.

Så får du förlustgaranti på ditt SL Access-kort
Nu kan du som har ett SL Access-kort registrera det på sl.se och därmed få förlustgaranti på ditt kort.
Garantin innebär att du kan få ett nytt kort, med samma innehåll som fanns på det förlorade kortet när det spärrades av SL, skickat hem till dig. För att få förlustgarantin på ditt SL Access-kort behöver du alltså bara registrera kortnumret på ett Mitt SLkonto som skapas på sl.se. Har du ett Mitt SL-konto sedan tidigare räcker det med att uppgradera ditt konto.

Läs mer om förlustgarantin och hur du gör för att registrera ditt SL Access-kort på sl.se. Trevlig resa!


Rabatten omfattar

  • Studentbiljett 30 dagar för 570 kr
  • Studentbiljett 90 dagar för 1 650 kr.

Villkor

Studentrabatten gäller för dig som pluggar minst 75% på en studiemedelsberättigad utbildning och har reselogotyperna på ditt Studentkort. Läs mer om reserabatterna här.

Support

Frågor gällande din studentbiljett ska ställas direkt till SLs kundservice.