Om oss

Studentkortet – förenklar livet för Sveriges studenter

Sedan 1995 har vi hjälpt studenter att förenkla vardagen genom att förmedla förmånliga och exklusiva rabatterbjudanden. Studentkortet grundades av SFS, Sveriges förenade studentkårer, och har sedan starten varit ett självklart inslag i studentsammanhang. Vi når ungefär 1 miljon studerande på Universitet, Högskola, Komvux, Yrkeshögskola och Gymnasium varje år, varav cirka 600 000 av dessa är aktiva medlemmar i Studentkortet.

Studentkortet skickas ut terminsvis till studerande i Sverige och finns även som app för både Android och IPhone.

På studentkortet.se eller via vår app kan studenter ta del av hundratals rabatterbjudanden från nästan 500 rabattgivande företag. Vårt mål är att alla studenter, utan krångel, ska hitta den bästa dealen för en studentplånbok. Vi arrangerar även attraktiva studentevent som exempelvis Skiweek Åre och Campus tour.

Några av våra populära rabattgivare är Apple, Pressbyrån, Lindex, Dressman, Samsung, Philips, Clas Ohlson, BookBeat, Zalando, Comhem, DN och Hotels.com med flera. Dessutom samarbetar vi med inte mindre än 5 olika mobiloperatörer: Vimla, Hallon, 3, Halebop och Telenor.

Är du student och har frågor om ditt kort? Läs mer HÄR eller kontakta vår Kundtjänst

 

Gällande Studentkortets adressregister

Studentkortet erhåller adresser till de som studerar i Sverige från CSN. Hur CSN äger rätt att disponera studerandes adresser regleras av b.la Studiestödsdataförordningen (2009:321). Av denna förordning framgår det att adresser skall lämnas ut till: ”Företag som tar fram och till studerande distribuerar bevis om studiestöd för studier”. Vidare information om detta finns att läsa på lagen.nu/2009:321.