Alla dina rabatter

De bästa tipsen inför studenten!

De bästa tipsen inför studenten

Vårterminen är i full gång och det är många tredjeringare som känner av att studenten börjar närma sig. Vi vill att ni ska ha en riktigt bra dag! Därför har vi satt ihop våra bästa tips för att förenkla planeringen och göra den efterlängtade dagen lyckad.

Börja nu!

Först och främst vill vi understryka vikten av att vara ute i god tid! För att hitta de bästa och mest prisvärda alternativen gäller det att börja leta redan nu. Då undviker du även att slösa pengar på expressfrakt.

The outfit

Studentmössa: Vi börjar från toppen med studentmössan. Din skola har möjligtvis olika erbjudanden som du kan ta del av. I annat fall rekommenderar vi våra partners Studentmössa Online och Crownstudent. De har grymma erbjudanden på både mössan och andra tillbehör. Det är enkelt att designa sin mössa och beställa hem den till rabatterat pris.

Kläder: När du köper din outfit är det smart att köpa plagg som du kan använda vid fler tillfällen. Att lägga pengar på en kostym eller klänning som endast hänger i garderoben för all framtid är onödigt. Med Studentkortet kan du utnyttja rabatter hos massvis av klädesbutiker. Vi kan även tipsa om UsedBy, där hittar du snygga kläder secondhand.

Skor: Om du knappt kan gå i dina skor på grund av skoskav så kommer du definitivt inte njuta av dagen! Det är inte värt att lida, ha bekvämlighet i åtanke när du köper dina skor.

Studentdagen

Flak: Att åka flak är jättekul! Men det är inte för alla! Ett annat roligt alternativ är att dra ihop kompisgänget och gå på jakt efter en cab.

Fotograf: Det finns massor av frilansfotografer och fotografstudenter som kan hyras till ett billigt pris. Vi kan även rekommendera att hela klassen går ihop och anlitar en fotograf som är med och fotograferar er under hela studentdagen. Det är ett bra sätt att föreviga fina ögonblick med alla i klassen.

Studentmottagningen

Mat: Skippa catering! Dina gäster har gått på liknande tillställningar förut, ingen kommer sakna smörgåstårtan. För dig som bjudit många gäster är småplock perfekt!

Inbjudningskort: Var kreativ och skicka ut egengjorda inbjudningskort. Fast än du inte fick A i bild så är det originellt och uppskattat! Glöm inte OSA-datum, det underlättar planeringen!

För dig som vill vara förberedd på allt!

 • Ta med en engångskamera på flaket.
 • Förbered dig på dåligt väder.
 • Drick mycket vatten!
 • Ät ett mellanmål innan flaket.
 • Glöm inte att köpa biljetter till studentfesterna.
 • Ta med ett par extra strumpbyxor.
 • Bestäm en mötesplats på skolgården för att enkelt hitta dina besökare.
 • Använd skor som du kan springa i för att minska risken att ramla vid utspringet.
 • Håll studentmössan ren med en duschmössa.
 • Ta med plåster.
 • Ta med dig en vattenfastpenna för att skriva i mössorna.
 • Ta med kofta eller ombyte att åka hem i efter flaket.
 • De som är rädda om örnen bör använda öronproppar.
 • Se till att göra många roliga saker med klassen!
 • Njut och sätt inte för mycket press på att det ska vara perfekt! Alla har inte en stor släkt eller en härd med kompisar på utspringet och en mindre mottagning med de närmaste föredras av många. Det är din student!

Hur och varför du ska vara källkritisk i privatlivet

Källkritik i privatlivet? Tråkigt, svårt och orelevant kanske du tänker. Vi säger, tänk om! Nätet kryllar av fejkstorys, trollkonton och klickbaits som alla vill att just du ska tro på det dem säger. Men hur ser du när detta sker rakt framför ögonen på dig? Och varför är det egentligen så viktigt att vara källkritisk?

På universitetet lär vi oss tidigt att vara källkritiska när vi granskar information. Men någonstans på vägen hem så försummar många av oss vikten av att vara källkritiska i privatlivet när vi tummar runt på telefonen. Sociala medier och övriga nätet florerar av inlägg och innehåll som syftar till att avsändarens budskap ska lyckas bryta sig igenom informationsflödet och få dig att stanna upp. Idag är det upp till betraktaren att avgöra om nyheten är sanningsenlig eller om den har förvrängts för att få större spridning.

Varför är det viktigt?

Det är viktigt att vara medveten om detta eftersom den fejkade nyheten eller förvrängda informationens utseende på nätet inte skiljer sig nämnvärt från det som är sanningsenliga. Osanningar kan vara så enkla som en tvivelaktig rubrik, historien som har förvrängts eller tagits ur sin kontext, eller användning av bilder där dem egentligen inte har någonting med händelsen som beskrivs att göra. Och allt det här florerar i dina sociala medieflöden mycket oftare än vad du faktiskt tror.

Och det är just här det är som viktigast att du är källkritisk. Det är genom informationen som du väljer att ta in som du formar din uppfattning av omvärlden. Det kryllar av fejkstorys, trollkonton och klickbaits som alla vill att just du ska tycka som dem – med sin egen agenda i fokus.

Det behöver inte vara så svårt att vara kritisk

…ibland handlar det bara om att ha huvudet på skaft och vara medveten om hur information du tar del av presenterar sig. Gör du bara det har du ändå kommit en bit på vägen mot att vara källkritisk. Men det finns också metoder som gör att du kan bli ännu mer källkritisk och bli sin egen granskare. Vi har samlat lite bra filmer inom ämnet (från tillförlitliga avsändare). Både för dig som vill förstå men även för dig som vill komma till grunden med dina källor.

Elin Sporrong, författare av ”Kritisk tänkande – i teori och praktik”, ger 3 viktiga steg för att kunna granska information (och varför du ska göra det!).

 

Förstå hur enkelt det är att skapa en viral fejkstory.

 

Fyra saker som gör att du är mer benägen att gå på lögner på sociala medier.

Så källgranskar du en sajt.

 

Källgranska bilder för att se om bilden faktiskt visar vad den säger att den visar.

 

Sugen på att fördjupa dig mer och bli källkritikernas mästare?

Internetstiftelsen I Sverige (IIS) har digitala lektioner inom Digital Källkritik som lärare kan använda sig av för att undervisa om källkritik i klassrummet. Men självklart kan du använda detta för att lära dig själv.

IIS erbjuder även guiden Källkritik på internet.

Viralgranskaren är en avdelning på Metro och har funnits sedan 2014. Viralgranskaren granskar och analyserar nyheter och internetfenomen som blir virala genom sociala medier.

Fixa sommarsemester med studentbudget

Sommaren är bara några månader bort, vilket för många betyder att det är dags att boka sommarsemester. Som student är det svårt att hitta en resa som inte tömmer plånboken helt. Därför har vi samlat tipsen som gör att du trots en begränsad budget kan komma iväg på en härlig semester.

Resan och resmålet

Den första stora utgiften på en semester är såklart själva resan. Det finns dock saker att tänka på som gör det möjligt att sänka priset med flera tusenlappar. För det första, var ute i god tid.

Gör en ordentlig prisjämförelse

Nöj dig inte med att göra endast en prissökning, utan jämför priset på olika flygbolag med varandra och prova flera olika datum för resdagarna. Du kan spara flera tusen kronor på att flyga en annan dag. Se också till att använda ungdomspris eller studentpris på olika flygbolag. Här kan du göra fynd!

Titta på alternativa resesätt

Två enkelresor med olika flygbolag kan vara billigare än tur & retur med samma flygbolag. Titta på avgångar från en annan flygplats där priset kan vara lägre. Ett alternativ är också att flyga med lågprisflyg till exempelvis London för att sedan flyga vidare därifrån till ett mycket billigare pris. Titta även på kostnader för tåg, hyrbil, buss och båt. Dessutom är det snällare mot miljön.

Var flexibel om du kan

Om du kan vara flexibel med datumen, använd lågpriskalendern och boka resan när det är som billigast. Titta inte bara på de allra hippaste resmålen, utan bestäm resmål efter priset. Res inte när alla andra vill resa om du har möjlighet. Efterfrågan höjer såklart priset.

Boendet

Med en grundlig research går det att spara in många kronor på boende.

Läs på om staden

Läs på ordentligt om staden innan du bokar boende. Ha med transportkostnader i beräkningen när du väljer boende. Kanske blir det där boendet i utkanten av staden dyrare för att det enda sättet att ta sig in till centrum är taxi? Då kanske det lönar sig att ta det dyrare boendet som ligger mitt i smeten och som inte kräver några resor.

Lita på kundrecensioner

Läs recensionerna av boendena. Stirra dig inte blind på bolagens egen märkning, utan läs kundrecensionerna. Då kommer det ofta fram att ett fyrstjärnigt hotell inte nödvändigtvis måste vara bättre än ett trestjärnigt. Laterooms.com rear ut hotellrum kort före avresa. Rabatten varierar, men har du tur gör du fynd.

Titta på alternativa boenden

Spana in Airbnb, olika vandrarhem och hostel samt möjligheter att semesterbyta lägenhet. Vill du komma riktigt billigt undan kan du titta på möjligheterna till couchsurfing, men var rädd om dig!

Väl på plats

Ofta är det inte resan som kostar mest, utan hur du lever när du är på plats. Det finns en hel del saker att se över för att sänka dina kostnader.

Lägg inte en förmögenhet på mat

Överväg att boka lägenhet/lägenhetshotell, så att du kan äta vissa måltider hemma. Åk till ställen där prisnivån på plats inte är så hög. Exempel på sådana ställen är Polen, Budapest, Prag och Kroatien.

Fastna inte i turistfällorna, utan gå till ställen som lokalbefolkningen går till. Oftast hittar du där bättre priser och bättre mat.

Spara in på resor

Använd kollektivtrafiken när du ska ta dig någonstans. Var inte rädd för att gå och utforska staden till fots eller på cykel! Du både ser mer av staden och sparar in på onödiga kostnader.

Se upp med telefonen!

Se över vad som ingår i ditt mobilabonnemang så att du inte möts av en otrevlig överraskning när du kommer hem.

Pengar och valuta

Växla pengar på rätt plats – svenska kronan är som starkast i Sverige, växla därför pengar i Sverige. Oftast är det dock billigast att ta ut pengar i bankomat på resmålet men se upp för avgifter och valutapåslag. De flesta banker tar ut 1-2 % valutapåslag. Det finns banker som inte tar ut någon avgift eller har valutapåslag. Kolla upp det!

Ha en trevlig semester!

Tips för att fixa sommarjobbet!

Förmodligen sitter du mitt i tentaplugget just nu och vill inte tänka på något annat än nästa veckas tenta. Dock närmar sig sommaren med stormsteg, vilket innebär sol, värme och ledighet från skolan. Det betyder också att det börjar bli hög tid att söka sommarjobb. Vi har samlat tipsen för att få jobbet som du vill ha.

CV on point

Ditt CV är det första som arbetsgivaren ser av dig och därför måste det vara bra! Rensa bort sådant som är irrelevant, för att istället betona sådant som stärker CV:t. Lyft fram de kurser du har läst som kan vara relevanta för jobbet. Skriv också med om du har engagerat dig vid sidan av studierna eller jobbat extra. Sådant visar på engagemang och att du kan hålla flera bollar i luften samtidigt.

Var kreativ! Lite färg och form får CV:t att sticka ut från den stora högen av ansökningar. Finns det något sätt som du kan sticka ut på och locka arbetsgivarna till dig?

Fila på det personliga brevet

Det personliga brevet ska vara just personligt och visa vem du är. Skriv ett personligt brev för varje ansökan. Det blir opersonligt om du skickar samma brev i alla ansökningar, oavsett tjänst och företag. Sök hellre färre jobb, men lägg mer krut på dem som du söker.

Exemplifiera och rabbla inte bara upp tio egenskaper du har, utan beskriv hur du har fått dem, hur du använder dem och hur dina kompetenser kan te sig i verkligheten. Exempelvis om du har spelat fotboll hela ditt liv och därför är en fantastisk lagspelare, eftersom du är van vid att jobba i team.

Läs på om företaget som du söker jobb hos. Försök att läsa av vad företaget är ute efter och fundera på varför just du skulle passa in där. Gör det tydligt för arbetsgivaren vad du kan erbjuda dem. Varför passar du för tjänsten? Varför ska de välja just dig? Se till att ditt personliga brev är läsvänligt och att det är enkelt för arbetsgivaren att hitta det de letar efter.

Hitta de lediga tjänsterna

Slå på prenumerationstjänsten på jobbsidorna. På många jobbsidor kan man fylla i vilken typ av jobb man är intresserad av (typ av anställning, bransch, yrkestitel, plats osv). Sedan kan du prenumerera på dessa jobb, så att du får ett mail för alla jobb som dyker upp som uppfyller dina kriterier. På så sätt missar du ingen ledig tjänst som skulle kunna intressera dig.

I Studentkortets app hittar du Studentjobb! Där har vi samlat en stor mängd lediga jobb på samma ställa. Kika in och se om du hittar något som passar dig!

Tänk om!

Hittar du inget jobb som du vill ha? Sök en sommarkurs istället! Passa på att läsa något som antingen intresserar dig eller något som kan bredda ditt cv. Då kan du ansöka om CSN hela sommaren. Det finns dessutom massor av distanskurser om du hade tänkt vara i din hemstad under sommaren. Anmälan till sommarkurserna stänger 15e mars.

Lycka till! 🙂

Stora förvaringsidéer till det lilla hemmet

Flödar garderoben över av en oorganiserad klädröra? Eller är du trött på att det alltid är oreda och trångt i köksskafferiet? Vi tipsar! Här kommer smart inspiration och praktiska lösningar på hur du kan förvara och sortera i din studentbostad. 

Så får du ordning i köket

 

Smart förvaring i garderoben

 

Förvaring i bokhyllan

Du vet väl om att du kan hitta en massa förvaringsattiraljer med studentrabatt på Clas Ohlson, Granit och Hemtex. Perfekt för att maxa bokhyllan och ändå få det snyggt.

Vill du maxa din bostad och satsa på riktigt smarta möbler, då ska du spana in filmerna nedan.

Mångfunktionella ytor

 

Möbler för trångbodda

Allt du behöver veta om OS

Idag, fredag, drar vinter-OS i PyeongChang igång. Självklart ska vi följa OS och heja fram våra favoritidrottare! Vi har samlat den viktigaste informationen som du behöver för att hänga med i OS-snacket bland dina kursare i skolan.

När, var, hur?

9 februari till 25 februari är det vinter-OS i PyoengChang i Sydkorea.

OS kommer att direktsändas på TV och online. Kanal 5 är den viktigaste kanalen att ha under OS, för den kommer att vara en renodlad OS-kanal som sänder dygnet runt. Du kan också följa OS på Kanal 9, Eurosport 1 och 2 samt streama i Eurosport Player. Programmet hittar du här.

OS-staden PyeongChang ligger åtta timmar före svensk tid, vilket innebär att tävlingarna börjar mitt i natten för oss i Sverige. Är du en riktig tävlingsmänniska? Tänk på att alla i din port inte följer OS med samma intresse och inlevelse J

Sveriges trupp består av 110 aktiva deltagare, varav 51 damer och 59 herrar. 70 av dessa är OS-debutanter. Sverige tävlar i 11 idrotter.

Sporterna i kort

 • Alpint – det handlar om att ta sig så snabbt som möjligt nedför en backe. Man kan bland annat tävla i slalom, storslalom, super-G och störtlopp.
 • Backhoppning – i backhoppning glider åkaren nedför en brant ramp i ca 90 km/h. Vid slutet av rampen gör åkaren avstamp och flyger ut i luften, med målet att flyga så långt som möjligt.
 • Bob – en slädtävling där man åker i en bob. En bob är en täckt släde där man åker två eller fyra personer.
 • Curling – två lag med fyra spelare vardera spelar på en isbana. I slutet av isbanan finns ett så kallat bo där mittpunkten kallas tee. Utrustningen i sporten är stenar och sopar. Målet är att få stenarna att hamna så nära tee som möjligt genom att sopa en bana för dem. Totalt har laget åtta stenar att spela ut.
 • Freestyle och freeskiing – fart, show och förmågan att utföra luftfärder medan man åker skidor kombineras.
 • Ishockey – lagsport som spelas på is där spelarna iklädda skridskor och klubba ska försöka få in pucken i varsin målbur. En match spelas normalt i 60 minuter uppdelat i tre perioder på 20 minuter.
 • Konståkning – skridskoåkaren utför hopp, piruetter och stegsekvenser så fint och konstnärlig som möjligt till musik. Domare poängsätter sedan åkaren efter hur bra han eller hon utförde alla delar i åket.
 • Längdåkning – den äldsta formen av skidåkning, vilken går ut på att åka en viss sträcka på längdskidor så snabbt som möjligt.
 • Nordisk kombination – en kombination av längdåkning och backhoppning.
 • Rodel – en slädtävling där man åker på en mindre och öppen släde med fötterna nedåt banan.
 • Skeleton – en slädtävling där man åker på en öppen och oskyddad släde. Åkaren ligger på mage med huvudet neråt banan.
 • Skidskytte – längdskidåkning kombineras med skytte. Idrotten härstammar från när människor jagade i snölagd terräng.
 • Skridsko – målet är att åka runt en bana på skridskor så snabbt som möjligt.
 • Snowboard – denna sport kombinerar delar från surfing, skateboard och alpin skidåkning.

Några snackisar…

Till OS har Peter Forsberg, som anses vara en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna, fått ett hedersuppdrag – han får bära den olympiska elden. I tisdags sprang han sin delsträcka, enligt honom själv kanske lite för fort.

För att inte blandas ihop med Nordkoreas huvudstad Pyongyang har värdstaden för OS ändrat sitt namn. Staden stavar nu sitt namn PyeongChang med stort C.

På grund av en dopingskandal får inte Ryssland delta i OS. De ryska idrottare som kan bevisa att de inte är dopade får delta under namnet ” Olympic Athlete from Russia”. De kommer att bära sådana dräkter och om en rysk deltagare vinner någon medalj kommer den olympiska låten att spelas vid prisutdelningen istället för Rysslands nationalsång.

Nordkorea ska delta i OS! Nord- och Sydkorea kommer att gå under samma flagga på öppningsceremonin och kommer dessutom att ha ett gemensamt hockeylag som går under namnet ”Korea”.

Källor: CNN, Eurosport och Sveriges olympiska kommitté.

Det här behöver du ha koll på för att maxa studietiden

Som ny student möter du många nya begrepp. Studentvärlden har nästan som en helt egen ordbok. Vi reder ut några av begreppen och vägleder dig i vilka organisationer och föreningar du bör vara medlem i för att maxa studentlivet, knyta värdefulla kontakter och få en fantastisk studietid. Studentlivet är nämligen så mycket mer än bara plugg…

Kåren

Studentkårerna arbetar för att göra studietiden bättre för studenterna och finns antingen vid din institution, fakultet eller centralt inom universitetet. Kårerna jobbar alltid för ditt bästa i utbildningsfrågor och studiesociala frågor. Kårerna representerar dig och resten av studenterna i alla universitets beslutande organ och kan även hjälpa till med praktiska frågor som bostad och ekonomi. Kårerna arbetar för en bättre utbildning och ett både roligare och tryggare studentliv. Kåravgiften betalas till studentkårerna för att de ska ta tillvara på dina intressen i studievärlden.

Förening

Studentföreningar drivs ideellt och är ofta kopplade till den utbildning du läser. Föreningarna anordnar roliga aktiviteter för dig som student och vid vissa universitet är det föreningarna som i början av varje termin introducerar de nya studenterna till utbildningen och gemenskapen. De håller i det studiesociala, det vill säga det roliga runt utbildningen, som skapar en gemenskap och en härlig studietid. De större föreningarna har ofta en styrelse och olika utskott, exempelvis näringslivsutskott och utbildningsutskott, som till exempel anordnar nyttiga föreläsningar och aktiviteter för föreningens medlemmar.

Dessutom finns det en mängd föreningar med en specifik inriktning, exempelvis musikföreningar, idrottsföreningar och teaterföreningar, där du som student kan engagera dig och hitta nya vänner.

Sexmästeri

Sexmästeriet är en studentförening eller grupp som ansvarar för att anordna fester. Ordet kommer från det äldre svenska ordet för fest – sexa, som i svensexa. Sexmästeriet består av sexmästaren som är ordförande och medhjälpare, så kallade sexmästerister.

Nation

Nationer hittar du vid Uppsala eller Lunds universitet. Nationerna är förknippade med en geografisk plats, exempelvis Norrlands nation i Uppsala eller Malmö nation i Lund. Förr fungerade nationen som en gemenskap och trygghet i den nya staden för studenter som kom från samma stad. För att vara medlem i exempelvis Gotlands nation skulle man ursprungligen komma från Gotland. Dessa regler har de flesta nationer tummat på idag, men nationerna fungerar fortfarande som en gemenskap, familj och trygghet. Nationerna är studentlivets sociala centrum och de erbjuder bostäder, stipendier, pubar, bibliotek, klubbar, körer och idrottsföreningar. I Lund och Uppsala är det på nationerna som du förmodligen kommer att spendera dina roligaste stunder under din studietid.

Vi rekommenderar dig såklart att engagera dig under din studietid. Både för att få en så bra och rolig studietid som möjligt, men också för att knyta viktiga kontakter för framtiden och få nya erfarenheter och meriter att skriva på ditt CV. Vem vet, din körkompis idag kanske är din framtida kollega…

Tomt i plånboken? 6 tips fram till låning

Årets fattigaste vecka är här, men vi på Studentkortet har samlat några tips för att få pengarna att räcka de sista dagarna fram till CSN. Följ dessa tips kommande månader så slipper pengarna sina lika snabbt på kontot igen.  

Laga matlådor med en kompis

Ett perfekt sätt att kombinera nytta med nöje är att laga matlådor tillsammans med en kompis! Laga flera rätter tillsammans och avsluta med en trevlig middag. Då får du både en mysig middag, men också ett gäng matlådor att ta med hem.

Köp begagnade böcker

I samma veva som pengarna sinar på kontot börjar den nya terminen, vilket innebär att nya böcker ska inhandlas. Kurslitteratur är dyrt! Oftast går det dock att hitta böckerna begagnat eller till utlåning på biblioteket. Hör runt bland kursare i årgången över och se om någon vill sälja sina gamla böcker och spana även in hemsidor där man kan köpa begagnad kurslitteratur.

Sälj saker du inte använder

Likväl som att du kan köpa begagnade böcker kan du också sälja vidare din egna. Var snabb på bollen och lägg tidigt ut annonser på olika sidor där man kan sälja böcker. Hör runt bland studenterna i årgången under dig och se om någon behöver böcker till kursen. Det samma gäller såklart allt annat du har hemma och inte använder. Rensa studentrummet och sälj gamla möbler och kläder och spara både pengar och utrymme.

Skippa campuskaffet

Det är rast under föreläsningen och alla styr stegen mot cafeterian. Den där koppen kaffe för drygt tio kronor känns inte som någon större utgift. Om du summerar alla koppar kaffe som du har köpt i cafeterian på campus kommer du dock upp i en ganska rejäl summa pengar. Därför rekommenderar vi att du köper en termos och istället brygger kaffe hemma och tar med till föreläsningarna.

Träna gratis

Det där dyra gymkortet som ligger oanvänt hemma borde du säga upp redan idag. Träna istället gratis i form av hemmaträning, löprundor och promenader med kompisar. Om du är sugen på att träna på gym kan du passa på att utnyttja prova-på-veckorna som olika gymkedjor brukar erbjuda i början av terminen. 

Hitta på hemma-aktiviteter

 • Skippa den dyra ansiktsbehandlingen och ansiktsmasken och ha en spakväll hemma. Gör din egen ansiktsmask av kaffe och honung
 • Skippa utekvällen på studentpuben och kör en spelkväll med kompisarna hemma
 • Hoppa över bion och samla ihop kompisgänget för en filmkväll
 • Låt bli att ta en fika på ett café och njut istället av hembakat och nybryggt kaffe

Vänd årets deppigaste tid!

Måndagen den 15 januari blev utsedd till 2018’s deppigaste dag – kände du av det? Tänkte du också att ”attans vad mörkt och trist det är”? Vi lovar, du var garanterat inte ensam. Och vi hoppas att kunna hjälpa dig vända den här veckan till något riktigt bra! 

Mörker och mer mörker – men också tulpaner!

Ja det sägs att ”Blue Monday” upplevs gråare än vanligt. Må så vara hänt, men tänk också på att idag är det tulpanens dag. Det finns säkert erbjudande på värmeljus runt hörnet eller så har din närmsta mataffär annonserat ut en schysst rabatt. Gör dagen lite mindre grå och unna dig något extra idag.

Årets fattigaste dag – dags att testa nåt nytt

Pengarna du fick i december gick åt till julfirande och nyår och nu står du där med en skrikande plånbok – det gör ingenting! Det finns massor av aktiviteter som inte behöver kosta skjortan. Kanske gymmet bjuder på gratis provvecka eller så kan du testa och köra yoga via Youtube, rörelse sägs vara det bästa botemedlet mot just depp. Behöver du inspiration för smarta aktiviteter som är snälla mot plånboken har vi massor av bra tips: Bästa spartipsen för studenter, 5 tips för att ha råd med kurslitteraturen, Lev studentlivet till max.

Nyårslöftet blev fail – men det har ju bara gått 368 av årets 8760 timmar

Hade du massa fina nyårslöften men inser att 1, de var för orealistiska eller 2, du har inte kommit igång som du önskade. Lugna ned dig, det är fortfarande bara mitten av januari! Det finns gott om tid att skriva om dina löften och det gör heller ingenting att skjuta upp starten. Ge dig ett mål för idag – lova dig själv att vända idag och planera in någon rolig aktivitet med en vän ikväll. Spelar ingen roll om det är bowling eller ett avsnitt på av en ny serie.

Vi tänker såhär – tillsammans kan vi få bort den här gråa känslan! Därför kommer vi under veckan fylla våra sociala medier med pepp och bra tips för en tom studentkassa. Häng med oss!

Vad du behöver veta om Skiweek Åre

Äntligen drar Skiweek Åre 2018 igång. Vi listar det du behöver ha koll på!

Incheckning i Fjällbyn

Pressbyrån bjuder på studentkaffe och gofika vid incheckningen i Fjällbyn. För er som kommer till Fjällbyn på söndagen innan incheckningen börjat så finns det möjlighet att lämna in väskor tills ni får ert boende. Passa på att dra några åk i backen, kika runt i Åre eller studsa in på afterskin. Här hämtar du även ut ditt skiweekband och Eldorados frukostkasse.

Skiweekbandet

När du har bokat boende + SkiPass ska du registrera dig för att få Skiweekbandet. Det ger dig tillgång till mängder med schyssta rabatter och upplevelser. Skiweekbandet är gratis, du får det tillsammans med din goodiebag i samband med incheckning. Se till att alltid ha på dig skiweekbandet så du inte missar några lokala rabatter.
Läs mer och registrera dig här.

Frukostkasse från Axfood

Eldorado fixar frukostkassen som du hämtar när du checkar in. Kassen kostar 99 kr som betalas på plats. Du får även ett par schyssta minihögtalare på köpet. Spana in kassen och förbeställ ditt morgonkrubb här.

Eventbyn

Eventbyn ligger i VM6:an och är Skiweek Åres hjärta. Här hittar du skönt häng, musik, och kan vila upp dig inför nästa åk. Här bjuds du på lättare lunch och kanske lite annat smått och gott. Det kommer också att arrangeras roliga tävlingar och aktiviteter. Mån-ons 13:00 kan du också prova på Skicross! Och glöm inte värmetältet – en skön paus för frusna händer och fötter.

Eventbyn är öppen 10.30-14.30 mån-ons.

Vad händer i eventbyn?

I pressbyråns värmetält bjuds det på korv med bröd, studentkaffe och en massa annat gott.

Axfood och Eldorado bjuder på en mumsig kikärtsgryta i värmetältet när det är lunchdax. Vegetarisk, varm och nyttig, mumma för skidåkarmagen.

Ladda med energi inför nästa åk i Gainomaxbaren. Dem fixar dessutom tävlingar och skönt häng.

Halebop bjuder på musik, tävlingar och ser till att din mobil alltid kan vara laddad. I värmetältet kan du slå dig ner i Halebop-loungen för att ladda upp dig själv och din telefon. Vill du ut i backen igen kan du lämna in telefonen för laddning, ta ett par åk och hämta upp en fulladdad telefon.

Utanför värmetältet kommer Halebops DJ Patrick Sandz skapa rätt stämning på området, fritt fram för lite spontan pjäxdans! Passa på att tävla i bungyrun med chans att vinna fina priser, som t ex den åtråvärda Halebop-mössan, fingervantar och massa andra bra grejer! På onsdagar arrangerar Halebop snowracertävling där du har chans att vinna schyssta trådlösa hörlurar från Urbanears.

Halebopmössan

På måndagar bjuder Halebop in till röj när vi tillsammans tar över Verandans afterski! De 100 första som kommer in får den otroligt snygga Halebopmössan! Mössan gäller som köföreträde till nattklubben på Bygget under resten av veckan (gäller fram till 23.00). Se till att komma i tid och få din Halebopmössa!

Afterski och Nattklubb

Mer information om Afterski och nattklubben hittar du här.

Page 1 of 3112345...102030...Last »