Alla dina rabatter

Här är studentbegreppen du inte vågar fråga om

Nation, sexmästeri, kår – studentvärlden har nästan som en helt egen ordbok och som ny student möter du många okända begrepp. Nedan reder vi ut vad några av dem betyder, och hjälper dig också att veta vilka organisationer och föreningar du bör vara medlem i för att maxa studentlivet, knyta värdefulla kontakter och få en fantastisk studietid. Studentlivet är nämligen så mycket mer än bara plugg! 

Inspark

Avspark, inspark, nollning – kärt barn har många namn men syftet är detsamma: att välkomna dig in i studentlivet. Insparken engagerar hela campus under terminsstart och i stort sett alla organisationer på campus har sedan våren planerat inför din ankomst och fyllt schemat med massa roligheter. Här gäller det verkligen att hänga med i svängarna – missa inte alla aktiviteter, mässor och träffar. Under terminens insparksmässor kommer du dels att få träffa på företag som har erbjudanden för just dig, men du får även träffa kårer, föreningar, nationer – alla de som erbjuder dig medlemskap. Vet du inte riktigt vad allt betyder? Fortsätt läsa…

Nation

Nationer hittar du vid Uppsala eller Lunds universitet. Nationerna är förknippade med en geografisk plats, exempelvis Norrlands nation i Uppsala eller Malmö nation i Lund. Förr i tiden fungerade nationen som en gemenskap och trygghet i den nya staden för studenter som kom från samma stad. För att vara medlem i exempelvis Gotlands nation skulle man ursprungligen komma från Gotland. Dessa regler har de flesta nationer frångått idag, men nationerna fungerar fortfarande som en gemenskap, familj och trygghet. Nationerna är studentlivets sociala centrum och erbjuder både bostäder, stipendier, pubar, bibliotek, klubbar, körer och idrottsföreningar. I Lund och Uppsala är det på nationerna som du förmodligen kommer att spendera dina roligaste stunder under din studietid.

Att engagera dig på något sätt gör såklart din studietid roligare, men du får också nya meriter och erfarenheter att lägga till på ditt CV. Dessutom knyter du viktiga kontakter för framtiden. Vem vet – din din körkompis idag kanske är din framtida kollega?
Foto: Unsplash

 

Sexmästeri

Sexmästeriet är en studentförening eller grupp som ansvarar för att anordna fester. Ordet kommer från det äldre svenska ordet för fest – sexa – som i svensexa. Sexmästeriet består av sexmästaren som är ordförande och medhjälpare, så kallade sexmästerister.

Förening

Studentföreningar drivs ideellt och är ofta kopplade till den utbildning du läser. Föreningarna anordnar roliga aktiviteter för dig som student och vid vissa universitet är det föreningarna som i början av varje termin introducerar de nya studenterna till utbildningen och gemenskapen. De håller i det studiesociala, det vill säga det roliga runt utbildningen, som skapar en gemenskap och en härlig studietid. De större föreningarna har ofta en styrelse och olika utskott, exempelvis näringslivsutskott och utbildningsutskott, som till exempel anordnar nyttiga föreläsningar och aktiviteter för föreningens medlemmar. Dessutom finns det en mängd föreningar med en specifik inriktning, exempelvis musikföreningar, idrottsföreningar och teaterföreningar, där du som student kan engagera dig och hitta nya vänner.

Kåren

Studentkårerna arbetar för att göra studietiden bättre för studenterna och finns antingen vid din institution, fakultet eller centralt inom universitetet. Kåren jobbar alltid för ditt bästa i utbildningsfrågor och studiesociala frågor och representerar dig och resten av studenterna i alla universitets beslutande organ. De kan även hjälpa till med praktiska frågor som rör bostad och ekonomi. Kårerna arbetar för en bättre utbildning och ett både roligare och tryggare studentliv. Med andra ord betalas kåravgiften till studentkåren för att de ska ta tillvara på dina intressen i studievärlden.

LÄS OCKSÅ: Här är de vanligaste frågorna från studenter – och svaren

Experten eller utvecklaren! Vilken av de vanligaste karriärtyperna är du?

Har du någonsin undrat hur din karriär kommer se ut efter examen? Är du ”experten” som vill lära dig allt inom ditt område eller är du den som drivs av personlig utveckling och ofta byter bransch? Nedan listar vi de fyra vanligaste karriärtyperna, ta reda på vilken du är – kanske ger det dig mer rätsida inför din framtida karriärutveckling. 

 

Alla människor är olika – och tur är väl det! På en arbetsplats finns det människor med olika färdigheter, kunskaper och erfarenheter. Och det sägs att det finns fyra olika karriärtyper! Är du den som hoppar från bransch till bransch för att lära dig så mycket som möjligt? Eller är du kanske den som väljer att rikta in dig på ett specifikt yrke och bli expert inom just det området? Ta reda på vilken karriärtyp du är nedan – hittar du någon som passar in på dig?

Den linjära

Du drivs av att klättra på karriärstegen och tycker om att ständigt få större ansvar. Som person är du tävlings- och prestationsinriktad samt målmedveten. Du tycker om att bestämma och din största drivkraft är att jobba dig uppåt. Resultat och titlar är viktigt för dig. Inom några år vill du ha en befordran och allra helst ta över chefens plats – annars söker du dig vidare.

Experten

Till skillnad från den linjära typen tycker du inte att det är lika viktigt att klättra i karriären. Du har valt ett yrke där du ständigt kan utveckla din kunskap och kompetens. Ditt mål är att bli bäst inom ditt område. Du drivs av att fördjupa dig inom det du gör och du har inga problem med att jobba med samma yrke livet ut. Som person brinner du för ditt ämne, är påläst, kunnig och noggrann.

Utvidgaren/utvecklaren

Du som är ”utvidgare” byter gärna bransch eller område ofta och drivs av personlig utveckling. Ju fler jobb, desto fler erfarenheter och nya perspektiv. Du har inget emot att hoppa på ett nytt jobb spontant och tar gärna chanser längs vägen utan att ha en direkt plan. Som person är du modig och älskar att pröva något nytt. På dina nya jobb drar du nytta av den kunskap du redan besitter och du bygger på ditt liv med bred kunskap.

Den episodiska

Du som ständigt söker variation, nya utmaningar och ofta byter bransch och arbetsuppgifter tillhör den episodiska karriärtypen. Du blir lätt uttråkad och söker dig till nya jobb när du känner att du redan kan jobbet. Även om denna karriärtyp kan liknas med utvidgaren, byter du jobb ännu oftare och ser ingen röd tråd alls i det du tar dig an. Personlig utveckling är inte det viktigaste, så länge jobbet är roligt och du får prova på sådant du aldrig gjort innan. Som person är du nyfiken, flexibel och öppen.

Källa: ST, Chef, NyTeknik
Foto: Unsplash

Studieteknik, effektivitet och planering – 9 tips för att kickstarta höstterminen!

Tar du dina första stapplande steg som student i höst eller har du flera terminer i bagaget? Oavsett hur studievan du är finns det alltid rum för förbättring när det kommer till hur man lägger upp sina studier. Nedan listar vi de nio bästa tipsen på hur du får en framgångsrik tid under din studieperiod!

 

1. Anteckna under föreläsningarna

Jo, vi vet – att lyssna på en och samma röst under föreläsningen känns inte alltid roligt och ibland tar dagdrömmarna över. Men för din egen skull är det bra att du redan här börjar anteckna viktigt material. På så sätt blir det mycket lättare för dig när du sedan ska plugga inför tentan.

 

2. Köp en kalender

Det är viktigt att du håller dig organiserad och fokuserad. Köp en kalender där du lätt kan hålla koll på tandläkartiden, brunchen med tjejgänget och strukturera upp dina pluggtider. Du slipper stressen över att missa något och att ha kontrollen över ditt schema ger dig ett lugn även i de stressigaste tentatiderna.

 

3. Sammanfatta kurslitteraturen med egna ord

Att läsa kurslitteraturen och sedan tro att du ska kunna komma ihåg allt inför tentan är den största lögnen du kan intala dig själv. Läs den men lika viktigt är att göra anteckningar med egna ord. Det blir mycket lättare att plugga till tentan sen!

 

4. Lär känna dig själv

Vissa pluggar bäst hemma i lugn och ro, andra pluggar bättre i sällskap. Lär känna dig själv och hur du bäst fungerar. Det finns inga rätt och fel, men det bästa du kan göra för din egna skull är att ta reda på hur lättast tar in all information.

 

5. Ta pauser

Att plugga en hel dag utan några pauser är inte särskilt effektivt – det vet alla som någonsin har testat det. Din hjärna kommer bäst ihåg saker när den får vila emellanåt.

 

6. Planera in något roligt och byt miljö

En intensiv pluggperiod behöver inte vara synonymt med den tråkigaste tiden i ditt liv. Om du ändå ska ta pauser, kan du väl lika gärna passa på att göra något roligt? Träffa en vän på favoritfiket, ta en promenad i en vacker miljö eller gå på bio!

 

7. Effektivisera din tid – avskärma dig!

Du kommer inte långt på att läsa två sidor i boken för att sedan scrolla runt i sociala medier. För att uppnå det bästa pluggresultatet gäller det att avskärma dig så gott det går. Lägg undan mobilen ett tag och fokusera på pluggandet!

 

8. Lägg dig i tid

Sömn är otroligt viktigt för minnet och för att du ska få energi inför kommande dag. Att plugga nätterna igenom för att sedan ta dig upp till en tidig morgonföreläsning är inte att föredra. Se till att du får dina timmars sömn som du behöver för att orka.

 

9. Gör din plugghörna mysig

Det känns mycket roligare att plugga om du har det fint runt omkring dig. Och ha inte för mycket saker på bordet som distraherar dig! Något annat som underlättar för dig är att göra din lilla plugghörna mysig. Varför inte tända ljus eller ställa fram en härlig växt?

Idag öppnar anmälan till högskoleprovet – så får du 2,0

Vad har Maria Wetterstrand och Gustav Fridolin gemensamt? Ja, förutom det uppenbara att de båda har varit språkrör för Miljöpartiet finns det faktiskt en annan, ännu mer imponerande gemensam nämnare – de har båda lyckats få 2,0 på högskoleprovet. Nedan har vi samlat de bästa tipsen för att du också ska kunna sälla dig till den minst sagt exklusiva skaran.

Är din drömutbildning eftertraktad med många sökande? Då kan det såklart vara svårt att komma in – men du kan öka dina chanser rejält genom att placera dig i en annan urvalsgrupp som inte går på gymnasiebetygen. Idag ska nämligen minst en tredjedel (och högst två tredjedelar) av högskoleplatserna fördelas till högskoleprovsgruppen. Med andra ord är du betydligt mer konkurrenskraftig om du placerar dig i båda dessa.

Idag öppnar anmälan till höstens högskoleprov, som hålls lördagen den 20:e oktober. Du har fram till 2 september på dig att anmäla dig – men vi rekommenderar att du gör det redan nu och sedan, såklart, följer råden nedan:

1. Avsätt tid för att plugga till provet

Precis som med alla andra prov och tentor krävs det engagemang och att du studerar inför dem för att få ett bra resultat. Visst kan det vara kul att göra högskoleprovet bara för att se hur mycket du har snappat upp, men om det är en hög poäng du är ute efter lönar det sig att planera in tid där du faktiskt sätter dig in i vad proven brukar fokusera på och vilka delar du behöver träna mer på.

Foto: Universitets- och högskolerådet, Unsplash

 

2. Träna på gamla högskoleprov

De flesta förbättrar sitt resultat för varje gång som de skriver högskoleprovet. Med andra ord kan du redan innan höja ditt resultat bara genom att lära dig hur provet brukar vara upplagt, vad du behöver träna mer på och hur du ska disponera din tid under provtiden.

Hos Högskoleprovguiden kan du träna på gamla prov helt gratis. Med Studentkortet får du dessutom 150 kr rabatt om du väljer att bli VIP-medlem. Då får du bland annat en personlig coach som själv har skrivit 2,0 på högskoleprovet, och som både hjälper dig att studera och lägga upp en studieplan skräddarsydd just för dig. Gamla prov finns även på Universitets- och högskolerådets hemsida.

 

3. Se till att maximera dina förutsättningar under provdagen

En trött och hungrig person är väl sällan sitt bästa jag? Se med andra ord till att både lägga dig i tid dagen innan och ät en stadig frukost. Mellanmål är bra att ta med för att ha mellan de olika provdelarna – och givetvis ska du ta med dig materialet du behöver under provet:

 • Legitimation
 • Blyertspennor, suddgummi och pennvässare
 • Linjal
 • Överstrykningspenna

 

Anmäl dig till högskoleprovet här.

Välkommen till CampusKampen

Var med i Studentkortets stora universitetskamp – CampusKampen!

CampusKampen är en fyrkamp där du tävlar tillsammans med dina studiekamrater om att bli Sveriges vassaste campus! I fyra olika tävlingsgrenar mäts era krafter i den ultimata kampen mellan universiteten.

De fyra grenarna är:
 • Bullride
 • Hanging bar
 • Tube run
 • Stapla Kapla

Du tävlar som en del av ditt universitet, men kan också vinna fina priser för individuella insatser. Det universitet som vinner tar hem ett alldeles exklusivt pris samt äran att vara Sveriges starkaste, snabbaste och bästa campus 👊

Eventet är helt gratis och ni bjuds på lunch, kaffe och grymma goodiebags, giveaways och samplings på plats ✌️

Låt oss presentera våra fantastiska samarbetspartners!

 

🌟 Huvudsponsor Pucko

Pucko är vår stolta huvudsponsor och kommer under eventet stå för tävlingsgrenen Bullride. Uppdraget är enkelt: du ska sitta kvar så länge som möjligt på den enorma Pucko-flaskan!

🌟 Halebop

Kom och häng med Halebop – i dubbel bemärkelse. Under Campuskampen kommer Halebop stå för grenen Hanging Bar. Ditt mål är att hänga kvar så länge som möjligt. Tillhör du inte våghalsen som vill hänga i en stålstång högt upp i luften – har vi såklart en go soffa för dig.

🌟 Kinder Maxi

Vad säger barndom mer än Kinder? Vi kan inte komma på något! Därför är vi superglada över att Kinder kommer vara på plats för att utmana dig och dina studiekamrater i Tube run. Uppgiften? Ni ska förflytta en boll genom en “rörig” bana på minsta möjliga tid. Det kanske låter enkelt, men se detta som det perfekta samarbetstestet inför kommande grupparbeten.

🌟 Studentkortet, Perlego & QNT

En annan bardomsfavorit är ju Kapla-stavarna! Föreställ dig dessa byggstavar, fast ca 5 ggr större, och du har Studentkortets tävlingsgren som vi anordnar tillsammans med Perlego och QNT. Här krävs list, fingerfärdighet och is i magen för att besegra sina motståndare. Högst torn vinner!

🌟 Pressbyrån

Mat och dryck står kära Pressbyrån för. Du bjuds på en näringsrik sallad och kaffe på eventområdet – perfekt uppladdning inför tävlingarna!

Vi kommer även ha Adlibris och Studentvikarie på plats! Quiza loss i Adlibris mini-bibliotek och vinn presentkort värt 500 kr, eller var med i Studentvikaries utlottning av presentkort på ICA!

💻  Vinn en MacBook Air!

Under CampusKampen kan du vara med och tävla om en MacBook Air!
Tävlingen är enkel:

 • Kom till vårt tält på CampusKampen och skriv upp ditt personnummer
 • Följ oss på Instagram (@Studentkortet)
 • Håll tummarna!

Vinnaren dras efter det sista stoppet 13/9.
Lycka till!

📍 Turnéschema

Måndag 26 aug Umeå
Onsdag 28 aug Lund
Fredag 30 aug Göteborg (Chalmers)

Tisdag 3 sep Karlstad
Onsdag 4 sep Örebro
Torsdag 5 sep Stockholms (SU)
Fredag 6 sep Stockholm (KTH)

Tisdag 10 sep Uppsala
Onsdag 11 sep Växjö
Fredag 13 sep Linköping

De vanligaste frågorna från studenter – och svaren!

De vanligaste frågorna från studenter

Är studentkorridor ett bra hem under studietiden? Och vad händer om jag får underkänt på en tenta? Mimmi Rönnqvist är ledamot i Sacos studentråd och vice kårordförande för Umeå studentkår. Här ger hon svar på några av de vanligaste frågorna hon får från blivande studenter.

Läs originalartikeln i Metro här!

Hur är det att bo i studentkorridor?

– I studentkorridor är det oftast delat kök och vardagsrum medan man har ett eget sovrum och badrum. Man hör mycket skräckhistorier om studentrum, som att det är ruggigt och att folk snor din mat. Men det kan vara ett bra alternativ och en bra ingång till ett socialt liv i en ny stad. Ett rum i studentkorridor är oftast enklare att få än en lägenhet, det är billigare och i många fall gratis över sommaren. Jag vet många som älskar att bo i studentkorridor och jag kan ångra att jag själv inte provade det, säger Mimmi Rönnqvist.

Vad händer om jag får underkänt på en tenta?

– Du har rätt att få göra om en tenta eller annat examinerande moment fem gånger, oavsett vilket lärosäte du är på. Om du inte klarar det på de gångerna kan det bli så att du får läsa om kursen. Det brukar ges omtentamenstillfällen under året och innan terminen börjar och i slutet av varje termin brukar det finnas uppsamlingsperioder där man kan göra om tentan, säger Mimmi Rönnqvist.

Vad gör jag om jag har problem med en lärare?

– Ta kontakt med din studentkår, de har lagstadgad rätt att diskutera saker med universiteten. Studentkåren finns till för att hjälpa studenterna och ofta är det aktiva eller tidigare studenter som jobbar där. Kåren vet vad det är för regler som gäller och kan ofta vara medlare, säger Mimmi Rönnqvist.

Vem kan jag vända mig till om jag är stressad och mår dåligt?

– De flesta universitet och högskolor har en studenthälsa där det bland annat finns kuratorer och studievägledare. De brukar ofta komma och introducera sig i början av terminen men då har man så mycket att tänka på att man lätt glömmer bort det. Hos studenthälsan kan man få hjälp att planera studierna eller annat stöd, säger Mimmi Rönnqvist.

Vad händer under nollningen?

– Vi kallar det inte nollning längre, vi jobbar med ett gott välkomnande av nya studenter. Mottagningarna kan se olika ut på olika lärosäten, men ofta så börjar det med en intensiv vecka varje dag innan utbildningen börjar. Man har roliga sittningar, utklädnader och mycket aktiviteter. Det är svårt att lära känna varandra när man kommer till ett nytt ställe och då kan det vara mycket värt att ha planerade aktiviteter att gå till, säger Mimmi Rönnqvist.

Läs originalartikeln i Metro här!

Bästa antecknings- och ljudinspelningsappen

Studentkortet tipsar om appen Noted.

 

Här är bästa anteckningsappen till IOS och MAC

Noted är en helt integrerad ljudinspelning och noterings app för föreläsningar, möten, intervjuer, konferenser och mer vilket gör det enkelt att t.ex. spela in under föreläsningar så man inte missar något. Varje ord du skriver blir också tidsstämplat, så dina anteckningar synkroniseras enkelt med den senaste inspelningen.

Noted är en app och ett program för Mac som låter dig spela in ljud och skriva anteckningar parallellt. Du kan pausa och återuppta ljudinspelningar mitt i om du skulle bli avbruten. Under inspelningen kan du lägga till en hashtag för ett visst ögonblick i inspelningen som referens – det hjälper dig att hoppa tillbaka till det ögonblicket när du lyssnar. Du kan söka efter alla anteckningar för en viss hashtag från huvudskärmen.

WEBSITE:

http://www.notedapp.io

SE YOUTUBE FöR DEMO:

 


            

Sista svarsdagen!

Här kommer en friendly reminder om att 26 juli är sista chansen att svara på ditt antagningsbesked. För dig som har funderingar angående antagningen har vi samlat de vanligaste frågorna från antagning.se. 

Du måste svara för att kunna få en plats på den utbildning du vill gå

Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad.

Om du vill ändra ditt svar

Du kan ändra ditt svar till och med sista svarsdag.

Jag är reserv till en utbildning och antangen till en annan – ska jag tacka ja till båda?

Om du fortfarande är intresserad av den utbildningen du har blivit reservplacerad på är det bra att du tackar ja till den. Då kommer du att konkurrera om platser som blir lediga i andra urvalet. Det kan vara bra att tacka ja till den utbildningen du har blivit antagen till – trots att den inte är lika intressant som dina reservalternativ – ifall du inte får en plats som du står som reserv till. På det sättet behåller du din plats på den utbildningen du har blivit antagen till.

Återbud

Om du har blivit antagen och inte vill ha din plats, ska du tacka nej till platsen direkt i svarsläget. Du kan inte lämna svarssidan utan att ha tackat antingen ja eller nej till en plats. Om du vill lämna återbud efter sista svarsdag ska du göra det direkt till universitetet/högskolan.

Jag har blivit antagen. Vad är nästa steg?

Ditt universitet/din högskola kommer att kontakta dig med information om upprop, registrering, schema, litteratur etc. Kontakta universitetet/högskolan om du har frågor.

Källa: Antagning.se

 

Spartips för dig som student

Så här får du din studentbudget att räcka längre

Att börja plugga innebär för många att skaffa sig en egen studentbostad och skapa ett eget liv. Men det är inte alltid en lätt match. Med eget boende kommer också många kostnader. Har du flyttat hemifrån och skaffat eget? Här kommer några tips på hur du sparar pengar och får din studentbudget att räcka längre.

Använd dina studentrabatter

Tänk på att du som student faktiskt får ta del av en mängd riktigt bra och fördelaktiga studentrabatter. Men det gäller att hålla koll för att inte gå miste om några rabatter eller erbjudanden. På Studentkortets hemsida håller du dig uppdaterad, och genom att ladda ner appen får du koll på hundratals studentrabatter direkt i mobilen (ladda ner appen till din iPhone här och till Android här).

Med egen lya måste du skaffa en hel del viktiga prylar. På Clas Ohlson hittar du mängder av användbara produkter, allt från inredning och köksredskap till smart förvaring. Som student får du 10 % rabatt på hela Clas Ohlsons sortiment. Erbjudandet gäller i alla butiker, på webben och i din app.

I samband med flytt är det viktigt att adressändra

Har du precis flyttat? Se till att du får posten dit du vill. Gör din flyttanmälan gratis hos Adressändring och få studentrabatt på eftersändning av din post. Det rabatterade priset gäller dig som studerar och gör din anmälan på Adressändrings webbplats och använder ett giltigt Studentkort. Just nu får du 50 % studentrabatt!

Planera, storhandla och gör ett gäng med matlådor

Var prismedveten och gör matlådor. Genom att planera dina inköp i förväg kan du spara många hundralappar varje månad. Gör en inköpslista, prioritera det som är viktigast och storhandla i lågprisbutiker. Att göra egna matlådor i stället för att äta ute på stan eller på studentkåren sänker dina matkostnader och ger dig pengar över till annat.

Du behöver inte alltid köpa allt nytt!

Att inreda bostaden är en dröm för många, men kostar mycket pengar. Påminn dig själv om att du inte alltid behöver köpa allt nytt! Jämför priser när du ska handla och sälj sånt du inte behöver. Kolla in second hand-butiker och begagnade prylar. Och när du väl måste köpa nytt se till att använda dina studentrabatter.

Världsemojidagen

Kan ni tänka er ett liv utan emojis? Inte vi heller! Klart vi ska fira det som underlättat våra meddelanden sedan 1999. Vad vet du egentligen om dessa älskade figurer? VI har samlat 10 fun facts du aldrig visste att du behövde!

 

1. Att vi firar Världsemojidagen just 17 juli är på grund av att kalender-emojin föreställer det datumet.

2. Den första emojin designades år 1999 i Japan av Shigetaka Kurita.

3. Ordet emoji är japanskt och består av tre kanji-tecken. Den svenska översättningen är bild + tecken.

4. I augusti 2013 lades ordet emoji till i Oxford Dictionaries. Den engelska definitionen är:” A small digital image or icon used to express an idea or emotion.”

5. En studie visar att män använder 👀 medan kvinnor oftare använder 🙄.

6. Det finns en version av romanen Moby Dick skriven med endast emojis. Boken finns i USA’s nationalbibliotek. 

7. En av de mest missförstådda emojisarna är 😆, eftersom att den kan tolkas som empatisk glädje, förvåning eller spänning. 

8. Den skrattande emojin med glädjetårar är den mest använda på Twitter och det röda hjärtat används oftast på Facebook.

9. Dagen till ära har Apple presenterat årets nya emojis till iOS. I den nya versionen hittar vi en bredare presentation av människor exempelvis en person gående med en ledstav, en rullstolsbunden person och ett öra med en hörapparat. Det finns även flera hudtoner att välja mellan bland de emojis som tidigare endast varit gula. Andra nya och roliga emojis är en flamingo, sari och en efterlängtad våffla!😍

9 . Våra mest använda emojis:

😂
😭
😍
❤️
👉
💜
💕
😊
🤔
🙏

Happy World Emoji Day! 🤗

 

 

Page 1 of 3512345...102030...Last »