Alla dina rabatter

5 serier och Instagramkonton ALLA borde följa

Är du trött på all polerad yta på sociala medier? Ser du samhällsproblem och undrar varför de inte får mer utrymme i debatten? Vill du ha mer betydande innehåll i ditt flöde och ta del av dagens snackisar. Vi har samlat serier och Instagramkonton som alla borde följa! 

Maträddarna

I Maträddarna möter vi Anne Lundberg och Paul Svensson som lyfter en av vår tids hetaste frågor – matsvinnet. Genom att besöka bönder, butiker, fabriker och konsumenter försöker de ta reda på vad vi kan göra för att minska matsvinnet. Dessutom ger de oss recept och tips på vad man kan laga på rester och det vi annars hade slängt, så att det slipper svinnas. En riktig ögonöppnare! Serien sänds på torsdagar på SVT och finns att streama på SVT Play.

Kroppshets

Möt Mia Skäringer i hennes serie Kroppshets. Du hittar alla tre avsnitt på SVT Play. Serien beskrivs så här: ”Mia Skäringer utforskar hur vi kan förändra vår syn på våra kroppar. En serie om alla fucking jävla timmar vi lägger på kropp, mat och träning. Och hur vi ska kunna bli nöjda som vi är. Mia Skäringer tittar närmare på sin egen resa med att acceptera sig själv och möter personer som kan ge henne ledtrådar till hur vi kan förändra vår syn på våra kroppar.”

Instagram: @Klimatklubben.se

I deras biografi på Instagram beskriver de sig som ”Klimatklubben.se – för dig som vill rädda ? (avsett om klimatglöasögonen precis landat på nästippen eller suttit där i åratal”. Kontot är skapat av tre inspirerande kvinnor för att informera om vårt klimatavtryck och vad vi kan göra för att minska det. Dessutom är kommentarsspråket väldigt interaktivt och följarna delar tips med varandra för hur man kan bidra till en bättre miljö. Följ genast @Klimatklubben.se!

Instagram: @TNKVRT

@TNKVRT (Tänkvärt) beskriver sig själva som ”ett interaktivt konto som synliggör olika förtryck via nyheter, personliga berättelser och tänkvärda texter”. Kontot är skapat av Danny Lam för att ge minoriteter möjligheten av få sina röster hörda. På kontot tas ämnen som mobbning, rasisms, psykisk ohälsa och sexism upp. Följarna delar med sig av sina berättelser och erfarenheter. Följ @TNKVRT och lär er något nytt varje dag!

Line fixar kroppen

I serien Line fixar kroppen träffar vi Line som är trött på kroppsförakt och att skämmas för hon ser ut. Line möter därför inspirerande kroppsaktivister, utforskar kroppen och alla dess former och utsätt för utmanande situationer för att bli nöjd med sig själv. Varje avsnitt fokuserar på en kroppsdel som hon inte har accepterat och tyckt om hos sig själv. Även denna serie hittar du på SVT Play. Skynda att se den, för den finns bara kvar online någon vecka till.