Alla dina rabatter

6 tips för att klara av julbudgeten som student

Tycker du att det känns jobbigt inför julen? Känns det som att din budget inte kommer att hålla och att resan hem kostar mer än du kunde ana? Vi förstår att utgifterna lätt blir stora under årets sista månad och att man vill kunna ge fina julklappar till nära och kära. Studentkortet ger dig därför lite tips inför den stundande julen.

Prata med familjen

Nu i god tid innan jul, prata med resten av familjen om förutsättningarna och förväntningarna innan jul. Det ökar förståelsen för din studentkassa. Kom ihåg att studietiden ju faktiskt är tillfällig och att din kassa inte alltid kommer att vara så stram.

Hemresan

Kan du kanske önska dig ett bidrag till resan i julklapp av någon snäll släkting eller vän? Om inte, se till att köpa resan med studentrabatt. Studentkortet har en hel del reserabatter som du bör spana in, bland annat hos Snälltåget, SJ och Skånetrafiken.

Julklappsleken

För att ändå få känslan av att ge och bidra kan man med fördel föreslå julklappleken eller någon annan lek där man bidrar med några få klappar istället för en till varje familjemedlem.

Gör egna klappar och köp second hand

Gör egen müsli, julgodis eller lägg te i fina burkar som du har köpt på loppis. Julklappar behöver inte vara nya direkt från butiken för att betyda någonting. Oftast uppskattas egengjorda julklappar ännu mer. Du kan även hitta många fina saker second hand. Dessutom är det bättre för miljön!

Julklappar till barn

Tänk på kvalitet framför kvantitet. Köp inte massor av leksaker bara för att.

Handla smart

Om du ändå vill få till julklappsinköpen, handla smart. Handla dina julklappar med studentrabatt! Inför jul kommer det att kommer du att kunna hitta både julklappstips och bra studentrabatter hos oss.