Alla dina rabatter

5 udda utbildningar

Behöver du fylla ut din utbildning med lite extra poäng? Eller bara vill snöa in dig i ett ämne och kunna briljera med lite besserwisserfakta? Se hit! 

Vampyrfiktion, 7,5 hp

Är du team Edward, fullkomligt älskar Vampire Diaries eller har sett ALLA avsnitt av den gamla godingen Buffy the Vampire Slayer? Du är inte ensam! Att fascineras av vampyrer verkar snarast universellt och denna kurs undersöker våra blodsugande vänners roll i litteraturen, datorspel, film med mera. Det bäst av allt? Både Dracula och Twilight finns på litteraturlistan!

Kursen erbjuds hos Linnéuniversitetet, läs mer om den här.

Fotboll, kultur och samhälle, 7,5 hp

Vill du ta ditt fotbollsintresse till en ny nivå och kunna briljera med fotbolls-skillz utanför planen? Well, då är denna kurs något för dig! Här får du lära dig mer om ”fotbollens ideologiska dimensioner” och ”spelets genusaspekter”, snarare än hur man gör en bicicleta. Bli den där störiga kompisen som vill göra mer djupgående analyser och komma med besserwisserkunskap (som ingen riktigt bett om). Kul ju!

Kursen går att läsa på Malmö Högskola och här kan du läsa mer om den.

Fysik i vardagen, 5 hp

Det finns vissa saker i vardagen som man bara inte kan förstå sig på. Varför är det så jäkla svårt att gå upp på morgonen? VARFÖR är det så tråkigt att diska? Tyvärr ger inte kursen svar på dessa frågor, men den erbjuder i alla fall svar på funderingar som ”Varför är himlen blå” och ”Varför byter höger och vänster plats i spegeln men inte upp och ner?”

Kursen hålls på Uppsala universitet. Läs mer om utbildningen här.

Dinosauriernas tidsålder, 7,5 hp

Man blir liksom inte för gammal för dinosaurier. Rent objektivt sett så är det svincoolt att det vandrat runt stora monster här för miljarder år sedan – punkt slut! Kursen Dinosauriernas tidsålder lär dig allt om jordens utveckling och tar avstamp i dinosauriernas tid. Gå på föreläsningar på Evolutionsmuseum som har Nordens största samling av fossiler och bara förundras!

Kursen hålls på Uppsala universitet och du kan läsa mer om utbildningen här.

Harry Potter och hans världar, 7,5 hp (hehe).

Om jag i hemlighet inväntade en uggla på min 12-årsdag som sa att jag skulle få börja på Hogwarts? Om jag vill gräva djupare i den fantastiska trollkarlsvärld som den fantastiska J.K Rowling skapat? Svar: stort och rungande JA! Att denna kurs finns är lika magiskt som familjen Weasleys flygande bil.

Kursen finns på Linnéuniversitetet, läs mer här!

Och du! Du vet väl om att du hittar alla utbildningar via Studiesök i Studentkortets app?