Alla dina rabatter

Food Safari

Det är mitten av oktober och vi har nu kommit in en bra bit på terminen. Några av er har fått en helt ny klass och ni kanske fortfarande är i den där lite försiktiga ”lära-känna-fasen”. För att ta de nya relationerna till nästa nivå kommer här ett tips på en kul aktivitet som liksom gör att ni lär känna varandra (och era eventuella allergier) lite bättre. Låt oss presentera Food Safari!

Det ni behöver är minst 6 stycken hungriga själar, där i alla fall tre är villiga att öppna upp sitt hem för middagsgäster. När detta är på plats delar ni upp varandra i lag om två (givetvis går det att vara fler om ni är udda antal), där ett lag är ansvarig för förrätt, ett annat för huvudrätt och ett tredje för efterrätt. För enkelhetens skull lottar ni ut vilket lag som är ansvarig för vad.

Sedan ser kvällen ut som följande:

? Ni börjar hemma hos förrättslaget som har förberett en supertrevlig och lätt förrätt. Efter ca 1 timme börjar huvudrättslaget kolla på klockan och torka sig om munnen, tacka för sig och säga att de måste bege sig hemåt för att förbereda middagen.

? Cirka 30-60 min senare klampar de andra två lagen in hos huvudrättslaget. De noterar att det lukar ”himla gott” och går in och sätter sig till ett uppdukat bord. Efter en timmes prat och skratt är det efterättslagets tur att smyga iväg för att förbereda deras bjudning. Innan de sticker kanske de klappar sig om magen och utstöter meningar som att ”detta var så sjukt gott!”, ”ni MÅSTE skicka receptet!” eller ”shit, vad jag är mätt – jag kommer typ aldrig bli hungrig igen!”.

? Några minuter senare än planerat ringer det på dörren hemma hos en i efterrättslaget (de andra lagen hade lite svårt att hitta först, men det löste sig). Nu är det äntligen dags för efterrätt vilket också innebär att ni nått sista anhalten på er Food Safari. Ni har nu flängt färdigt för ikväll och kan bara njuta av varandras sällskap!

Denna ”lek” har anordnats av studentkårer på olika universitet runt om i landet men då i större skala. Då har man haft tillräckligt många lag för att varje rätt får en ny konstellation av gäster, men det går lika bra att göra i mindre skala med sina klasskamrater ☺

Tips! Planera inte något alldeles för komplicerat – ni kommer förflytta er mycket under kvällen och behöver därför rätt snabbt kunna förbereda maten innan gästerna kommer.

Lycka till och have fun!