Alla dina rabatter

7 enkla och billiga Halloween-utklädnader

BuUU är inte bara lätet på ett sorgset spöke, det kan även vara känslan inför uppdrag Lös en riktigt grym Halloween-outfit 2018. Det behöver dock inte vara så svårt! Studentkortet har tagit fram 7 tips på enkla (och billiga!) utklädnader.

1. Inbrottstjuv ?

Detta är en riktigt enkel utklädnad som de flesta kan pull off ganska bra. Du behöver endast en svart mössa, en svart eller svart/vitrandig polotröja, svarta handskar och ett par svarta byxor och du är hemma (hos någon annan och snor deras ägodelar).

2. Mumie ⚰

Ta det där 15 år gamla lakanet som du fick av dina päron när du flyttade hemifrån och RIV sönder det i remsor. Ta ut alla dina aggressioner! Knyt sedan ihop remsorna och linda in hela kroppen. Det måste inte göras perfekt – tvärtom ska det se riktigt risigt ut! Vill du ta det till nästa nivå kan du doppa remsorna i kaffevatten tills de börjar se lortiga ut. Notera att du dock kan komma att lukta kaffe hela kvällen…

3. Crazy Cat Lady ?

Detta är en riktigt bekväm utklädnad! Rota fram din gamla gosedjurskatt och sätt på dig din fluffigaste morgonrock, ett par gosiga tofflor och rulla upp håret i papiljotter and you’re done!

4. Emoji ?

Här snackar vi möjligheter! Vill du vara den dansande kvinnan tar du bara på dig en röd klänning och dansar hela natten lång. Vill du och din kompis ha en kompis-kostym kan ni klä ut er till ballerinaflickorna (eller People With Bunny Ears som den tydligen heter) genom att ta på er ett par svarta shorts och en svart t-shirt ? Alternativ 3 är att köpa teatersmink och måla sig i ansiktet till valfri emoji!

5. Carl från Upp ??

Du förvandlas till den tjuriga gubben Carl genom att ta på dig en brun stickad kofta (grå eller svart fungerar dock lika bra) över en vit skjorta. Du toppar med en fluga och ett par stora, markerade glasögon. Sedan tar du ca 10 ballonger och fäster i ett snöre runt midjan – klart! Pricken över i:et är om du har en krycka hemma som du kan fästa en tennisboll på i änden.

6. Skelett ?

Här kommer ett tips för den pysslige, eller i alla fall den som orkar lägga lite mer tid på sin kostym. Det finns ju färdigtryckta skelettröjor att köpa, men då användningsområdet för en sådan kan tyckas ganska begränsad kan man istället göra sin egen av en gammal vit t-shirt. Då ritar du upp ett mönster av revben och klipper ut håligheterna, så att det blir som en urholkad bröstkorg. Under din trasade t-shirt har du sedan en svart tröja ? Se bild här.

7. Urflippad Britney Spears ?

Är du snaggad? Då behöver du bara en grå hoodie, ett par vita shorts, gamla sneakers och ett paraply (gärna grönt) och vips, så är du Britney Spears anno 2007. Riktigt kusligt!

Bonus: Banksy ?

Vill du vara helt rätt i tiden? Då klär du ut dig till Banksys dokumentförstörda konstverk Girl with balloon. Ta en vit t-shirt och måla upp flickan och den röda ballongen, klipp sedan tröjslutet i remsor och plötsligt så har du blivit en samtida snackis! Se exempel på det här.

Har du krav på att det ska vara läskigt? Lägg då till lite blod i mungipan på de mindre läskiga alternativen, så blir du en död version av din utklädnad!

Och du! Du har väl inte missat att du har 30 % studentrabatt på Butterick’s?