Alla dina rabatter

3 helgrecept för under 10 kr per portion

Då var den här igen – den fantastiska fredagen! Framför oss står en helg full av möjligheter, middagar, mys och mat! Låt oss presentera en superenkel och vegetarisk Bolognese, en löjligt lättlagad bananglass och en blygsam grön ärtsoppa (som blir perfekt matlåda inför kommande vecka!). 

Fredagens middag: Vegetarisk Bolognese ?

4 portioner
Du behöver:
Vitlök
1 st gul lök
2 st morötter
½ dl tomatpuré
1 dl torra röda linser
500 g passerade tomater
3 dl vatten
Salt, peppar och basilika

Gör så här:
Finhacka den gula löken och skala de orangea morötterna. Riv morötterna grovt och bryn dem tillsammans med löken och en pressad vitlöksklyfta. Rör ner tomatpuré och låt hela härligheten fräsa någon minut. Tillsätt nu linser, basilika, tomater och vatten och låt det puttra ihop i minst 15 minuter. Du kan dock med fördel låta det gotta till sig lite längre, ju längre desto mustigare! Servera med en god pastasort och du är hemma! Toppa gärna med lite riven parmesan ?

Receptet är taget härifrån.

Lördagens dessert: Bananglass ?

1 portion
Du behöver:
Två skivade frysta bananer
ca. 1/2 dl valfri mjölk (kokos, soja, havre, ko, mandel – you decide!)
En skopa smaksatt proteinpulver

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Får du feeling kan du smaksätta med kanel eller kardemumma! Toppa med exempelvis mandlar, solrosfrön, pumpafrön, russin eller varför inte gammalt hederligt chokladströssel? Klart!

Söndagens lunch: Grön ärtsoppa ?

4 portioner
Du behöver:
500 g frysta gröna ärter
1 gul lök
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl matlagningsgrädde

Gör så här:
Skala och hacka den gula löken (hej då ögon). Koka upp vatten i en stor kastrull tillsammans med två buljongtärningar. När vattnet kokar lägger du i ärtorna och löken (payback time) och låter det koka under lock i ca 5 minuter. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer och tillsätt matlagningsgrädden. Låt det koka upp en sista gång innan du sätter dig till bords och äter ditt mästerverk tillsammans med lite bröd. Tänk dig rykande färska minibaguetter med smält ost på … ? Let’s be honest, man äter ju främst soppa för att det betyder att man får äta macka till middag!

Originalreceptet hittar du här.