Alla dina rabatter

Vilket parti får din röst?

Blått? Rött? Grönt? Det börjar dra ihop sig och i veckan är det val. Valkampanjer har spridits i sociala medier och hela städer har tapetserats med valaffischer. Har du ingen aning om vad du ska rösta på eller vill du säkra dig om att du tänkt rätt?

Vi har samlat ihop ett gäng olika valkompasser där du kan testa var du står. Kanske hjälper det dig på vägen. Du kan med fördel göra flera olika kompasser för att jämföra resultaten! Du hittar valkompasserna här:

SVT

Länk till SVT:s valkompass

TV4

Länk till TV4:s valkompass

Metro

Länk till Metros valkompass

DN

Länk till DN:s valkompass

Altinget

Länk till Altingets valkompass

Är du fortfarande osäker på vad du ska och tycker att politik är svårt? Här är då ett tips. Välj en fråga som du är speciellt intresserad av. Det kan vara exempelvis skolan, nu när du själv är student. Undersök sedan vad de olika partierna säger om just skolfrågan och hur de tänker prioritera där, och låt sedan detta vägleda dig i valet av parti.

Lycka till!