Alla dina rabatter

5 tips till studentkorridoren

Studentkorridoren är en mytomspunnen plats där fest, gemenskap och kanske en och annan konflikt ägt rum. Att bo i korridor är både kul och utmanande, därför har Studentkortet tagit fram några tips på hur du gör din korridorstid till den bästa! ??

1. Trofasta tofflor

Tofflan är din bästa vän! Vi rekommenderar två uppsättningar; ett par gummitofflor att ha till duschen och ett par att slänga på sig när man hasar sig ut i köket kl 00:32 för en nattamacka.

2. Kitchen kit

Ha ditt eget köks-kit bestående av porslin, bestick, stekpanna, kastruller och diskborste (!!). Observera att detta kit även är ditt ansvar – alltså att du ser till att dina grejor är undanröjda och diskade när du är klar i köket! På tal om disk så leder det oss vidare till tips nr 3.

3. Korridorsmöte

Försök att snarast möjligt styra upp ett korridorsmöte där du och dina roomies bestämmer städrutiner samt plats i kyl/frys. För att det inte ska bli ett alldeles för formellt och tråkigt möte passar ni på att styra ihop en korridorsmiddag! Det blir ett perfekt tillfälle att även försöka lära känna varandra, så att alla kan känna sig som hemma och trivas ☺

4. Värna om din egentid

Visst är det superhärligt att hänga med sina korridorskompisar men ibland behöver man få lite tid för sig själv. Satsa på att verkligen göra ditt rum hemtrevligt med hjälp av exempelvis värmeljus, ljusslingor, kuddar, växter med mera. En vattenkokare kan också vara bra om du snabbt bara vill koka lite te/snabbkaffe/tortellini i din trivsamma ensamhet, och ett litet matbord är super när du har kompisar över och vill ha en privat middag på rummet.

5. Sist, men inte minst…

Öronproppar! De kanske är minst i och för sig, rent storleksmässigt? ? Hur som helst är de guld värda om man har oturen att ha tunna väggar och en granne som bara MÅSTE lyssna på tung hårdrock varje morgon för att ”peppa sig själv”.