Alla dina rabatter

Därför är barnvakt världens bästa jobb

Extrajobb MyNanny

I samarbete med MyNanny.

Under studietiden är det en bra idé att ha ett extrajobb vid sidan av studierna. Det bygger på ditt cv och ger erfarenhet samtidigt som det drygar ut studentplånboken. Att jobba som barnvakt via myNanny är det perfekta jobbet under studietiden och nu ska vi berätta varför.

Ett energigivande extrajobb

Det du gör hos familjen skiljer sig inte mycket från att passa ett yngre syskon. Du kanske hämtar på förskola eller fritids, fixar mellanmål, leker, lagar middag, leker lite mer, och sedan är det läggdags. Att strosa hem från förskola eller fritids med ett barn i handen och ha härliga (och ärliga) pratstunder, det är ju inte så tokigt.   

Såklart finns det stunder av trug, gråt och sura miner, men det bästa med att vara barnvakt är att man blir som det roliga syskonet. Barnet längtar ofta efter att träffa dig igen – det är roligt att vardagen bryts av med fler äldre förebilder än föräldrarna.

Du utvecklas och bygger meriter

myNanny är ett av Sveriges största barnpassningsföretag. När du blir anställd får du utbildning i pedagogisk metod kring hur du skapar en så bra stund som möjligt med barnen. I utbildningen ingår även en säkerhetscertifiering som bland annat inkluderar ett HLR-test och hantering av olyckor och allergi, så att både du och familjen kan känna er helt trygga. Det finns även möjlighet för vidareutbildning för särskilda åldrar och behov. Du fortsätter även att lära dig under tiden du arbetar genom löpande feedback och coaching från myNannys barnvaktsspecialister.

Dessutom ska man inte underskatta att arbeta vid sidan av studierna. Det bygger på cv:t och skapar framtida referenser, samtidigt som du bygger många viktiga personliga färdigheter och erfarenheter. Ovanpå din examen kommer du att ha skaffat dig arbetslivserfarenhet när du ska ut och göra karriär efter studierna.

Arbetstiderna passar studentlivet

Oavsett om du pluggar dagtid, kvällstid eller distans så kommer det att finnas en familj som behöver dig under den tiden då du är tillgänglig. Du väljer själv hur mycket och när du kan arbeta. För dig som pluggar dagtid, fungerar ett barnvaktspass mycket bättre än ett dagspass på ett kontor. Har du ett prov eller en tenta att plugga till och vill vara lite extra flitig, då kanske du hinner få in lite pluggtid efter att du har lagt barnet.

Bäst av allt: barnen!

Barn är helt enkelt fantastiskt härliga. För vem har mer livslust, leklust, fantasi och ärlighet än ett barn? Du kan lära dig mycket av dem och de drar stundvis tillbaka dig till ditt barnasinne. Vem smälter inte när ett barn tyr sig till en, eller ger ifrån sig ett riktigt barnskratt då du busar till det? Skratt på det sätt som bara barn kan, det kan ju vara ett av de härligaste ljuden som finns!

Du som är över 16 år kan ansöka nu och få ett uppdrag nära dig! In och sök världens bästa jobb!