Alla dina rabatter

Så lyckas du med kräftskivan!

Så var det augusti och äntligen dags för kräftkalas! Kräftskivan är det perfekta sättet att säga tack och hej till sommaren samt en utmärkt ursäkt att få äta massor av god mat tillsammans med vänner och familj. För att ni ska få en lyckad skiva ger Studentkortet er här några snabba tips att tänka på inför sommarens sista fest 🦐

Go nuts med pyntet

Vi tycker att ni ska go all in på dekorationerna och satsa på kräfthattar, haklappar, ljuslyktor, girlanger, serpentiner, kräftsolar – ja, allt! Skulle ni dock vilja ha en lite mer ”clean” (läs: Instagramvänlig) dukning kan ni bestämma ett färgtema, exempelvis rött och blått, och dekorera utifrån det. Ett tips är att pynta med växter och glasburkar; rönnbär och krondill blir en jättesnygg bordsdekoration och glasburkar blir fina ljuslyktor. För att spara in lite pengar kan ni göra egna hattar och lyktor, här ser ni hur ni gör det, medan den lite bekvämare partyfixaren hittar pyntet hos Buttericks (där ni ju även har studentrabatt!). 👌🏽

Gör det till ett knytis

Det är mycket mat som ska få plats på bordet och för att det inte ska hamna på en person att fixa allt ber ni helt enkelt alla att ta med sig ett tillbehör var. Exempelvis tar Andreas med sig västerbottenpajen, Sara några baguetter, Mira löser potatisen och så vidare. Ni fattar! Ett annat alternativ är att alla tar med sig sin egen mat, men att det finns en gemensam pott med bröd eller potatis som värden köpt in med hjälp av ett mindre swish-bidrag från gästerna 🥖🧀

Skriv ut sånghäften

Det är ju alltid roligt med lite allsång och på kräftskivan hör det faktiskt till traditionen att sjunga några visor till maten. Istället för att vara ett barn av vår teknologiska tid och be alla gäster Googla fram låttexter är det roligare om ni samlar ihop era favoriter och sätter ihop till ett häfte som ni sedan skriver ut. Är du lite kreativt lagd kan häftet dessutom bli en riktigt snygg dekoration! Det finns faktiskt redan färdiggjorda sånghäften att ladda ner och skriva ut, du hittar bland annat ett här på Allas hemsida.

Våtservetter!

Våtservetter är a b s o l u t nödvändigt på en kräftskiva. Det, plus vanliga servetter, kommer att vara er bästa vän och lifesaver under middagen. Därför är det en smart idé att placera ut några paket våtservetter på bordet samt ladda upp rejält med servetter och hushållspapper. Det kanske inte matchar er Instagramvänliga dukning som vi snackade om tidigare, men det kommer att behövas!

Underlätta städningen

Gör er själva en tjänst och vänta inte till dagen efter med att städa undan alla kräftskal – lukten som uppstår önskar du inte ens på din värsta fiende! För att ni snabbt ska bli av med skalen, ge gästerna var sin skål gjord av en upprullad fryspåse som de lätt knyter ihop och slänger i någon av de svarta sopsäckarna ni strategiskt placerat ut i lokalen. För att underlätta städningen ytterligare kan ni ha plasttallrikar och plastbestick som också bara slängs efter maten. Vill ni vara lite snällare mot miljön och har vanligt porslin gör ni rätt i att skölja av dem på en gång.