Alla dina rabatter

3 helgrecept för under 10 kronor per portion

Äntligen fredag och helgen är nära! Nu när hösten står för dörren förflyttas ju allt häng in till den varma och icke regniga lägenheten. Och vad gör man när man umgås inne? Jo man äter ju, såklart! Studentkortet har därför tagit fram tre enkla och billiga recept, som du och din partner eller ditt kompisgäng kan laga tillsammans i helgen. Bon Apetit!

Fredagens middag: Pizza ?

4 portioner
Du behöver:
8 dl vetemjöl special
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 msk olivolja
3 dl kallt vatten
1 paket krossade tomater
2 vitlöksklyftor
Basilika, salt och peppar
Valfri topping; exempelvis svamp, skinka, aubergine, paprika och givetvis riven ost.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja och börja sedan knåda till en deg. Kavla ut degen på ett mjölat bord till önskad form och tjocklek. Bred på tomatsåsen som ni har förberett genom att koka upp de krossade tomaterna tillsammans med vitlök, salt, peppar och basilika. Kasta på valfri topping och grädda i cirka 10-12 minuter, eller tills osten ser sådär precis lagom bränd ut. Klart! Ät! Njut!

Lördagens dessert: Gino ??

4 portioner
Du behöver:
2 bananer
2 kiwi
15 jordgubbar
200 g vit choklad
Vaniljglass till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C, grill. Skiva all frukt och lägg den i en ugnssäker form. Strö över den vita chokladen som din kompis/partner/kompanjon har rivit medan du har skivat frukt. Saknar ni rivjärn funkar det lika bra att finhacka chokladen ?
Ställ in formen i ugnen och låt gratinera i cirka 5 minuter.
Done! Nu äter ni denna skapelse tillsammans med lite (mycket) vaniljglass.

OBS! Givetvis går det superbra att byta ut och/eller lägga till valfri frukt till er Gino. Tips är ananas eller clementin!

Söndagens brunch: Fattiga riddare ?

4 portioner
Du behöver:
1 ägg
1,5 dl mjöl
1,5 dl valfri mjölk
1 tsk socker
4 skivor toastbröd
Malen kanel

Gör så här:
Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, socker och salt i en bunke. Skär toastbröden på diagonalen, så att de blir triangelformade. Doppa brödbitarna i smeten och stek i en stekpanna tills de blir härligt gyllenbruna. Strö över lite malen kanel och servera med valfritt tillbehör, exempelvis hallon, blåbär och cottage cheese. Ta en bild till Instagram (men låt det gå undan så att det inte kallnar) – klart!