Alla dina rabatter

6 tips för att hitta billiga böcker till kursen

Kursstart = dyra bokinköp? Vi har samlat sex tips på hur du kan få tag på böckerna till kursen utan att lägga ut en hel förmögenhet.

Använd biblioteken

Fastna inte i tanken på att du måste köpa alla böcker. Innan du köper dem, se om de går att låna på biblioteket. Se till att vara först dit, för efterfrågan på böckerna är hög. Du är inte den enda studenten som vill slippa köpa kursboken. Kolla även i andra städer om boken finns där! Du kan även se om boken finns att låna som e-bok på biblioteket.

Sharing is caring

Dela med en kompis! I många kurser har man inte så stor användning av boken. Då räcker det gott och väl med att dela den med en kompis.

Köp av tidigare kursare

Andrahandsmarknaden för kurslitteratur är stor. Se till att utnyttja den! Hör runt bland tidigare kursare om någon sitter och håller på en bok som de inte använder längre. De kommer att vara glada att få den såld! Leta även upp Facebookgrupper där man kan köpa och sälja kurslitteratur i andra hand. Det finns säkert sådana grupper för just ditt campus.

Köp och sälj via Campusbokhandeln

Hos Campusbokhandeln kan du köpa både ny och begagnad kurslitteratur till ett bra pris. Du kan även lämna in dina gamla böcker så säljer Campusbokhandeln dem åt dig.

Glöm inte rabatten

Om du vill ha fräscha böcker utan markeringar i kan du köpa dem nya. Hos oss hittar du massor av rabatter på böcker – glöm inte att använda dem! Se även till att sälja böckerna när du har använt dem, så får du både extra pengar i plånboken och hjälper en annan student att hitta billig kurslitteratur.

Köp dem inte alls

Ha is i magen! Gå på de första föreläsningarna utan bok och utvärdera sedan om du verkligen behöver köpa böckerna. I många kurser köper man böckerna innan kursen börjar och märker sedan att man knappt har öppnat dem när kursen är slut för att kursen snarare baseras på föreläsningar och seminarium.