Alla dina rabatter

Lättlagad mat till stranden!

När man ska spendera en heldag på stranden behöver man varva glassarna med något lite mer mättande – en matsäck behövs! Den ska helst inte ta upp för mycket plats i strandväskan eller hålla på och kladda på plats. Studentkortet ger er här några tips på strandkompatibel mat som är god, lättlagad och (relativt) kladdfri! 🏖

Pannkaksrullar

Alltså pannkakor, kommer man någonsin bli för gammal för det? Nej, säger vi! Och det finns så mycket möjligheter med pannkakor också – det kan ätas som en efterrätt med lite skivad banan och sylt, eller bli matigare genom att man brer på färskost och rullar ihop. Andra fyllningar kan vara strimlad skicka och crème fraîche eller tonfiskröra. Låt kreativiteten flöda och pannkakorna rullas! 🥞

Matmuffins

Precis som med pannkakor kan muffins gå från att bli efterrätt till huvudrätt (eller tja, i alla fall ett mellanmål). Ett exempel på en matigare muffins innehåller cottage cheese, spenat och ost.
Gör så här: Knäck 4 ägg i en bunke och tillsätt 1 dl cottage cheese, 60 g babyspenat och 1 dl riven ost. Rör sedan ner 4 dl valfritt mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk salt. Klicka ut smeten i muffinsformar och toppa med lite mer ost och pumpafrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 30 min på 175°C. Originalreceptet hittar ni här

Wraps

Wraps är ju den bästa to-go-maten och därför även perfekt för stranden. Du fyller bara ett tortillabröd med exempelvis strimlad kyckling, soltorkade tomater och fetaost, eller varför inte göra en taco-inspirerad wrap med bönor, salsasås och majs? Ett tredje alternativ är en wrap med lax och pesto, då skivar och steker du 150 g lax och blandar det med tomater och pesto. Wrapen blir lätt att ta med och äta genom att den rullas in i aluminiumfolie 🌯

Smoothies

”Smoothie? Det håller ju sig aldrig kallt på stranden!”, tänker du nu och rynkar pannan i djupa veck. Men jodå, det går alldeles utmärkt. Genom att hälla Smoothien i en termos håller den sig kall, fräsch och god, även när solen steker på. Smoothies är både mättande och supergott, du gör det på en bas av yoghurt eller kvarg och tillsätter allt från hallon, mango och apelsin till grönkål, spenat och kiwi. Testa dig fram och hitta din favorit! 🍌 🥝

Sen ska vi ju faktiskt inte underskatta den simpla, men ack så älskvärda, smörgåsen. För seriöst, en gammal hederlig tunnbrödsrulle med leverpastej eller en polarmacka med ost och gurka är faktiskt svårt att slå.