Alla dina rabatter

5 tips inför cykelsemestern!

Att uppleva Sommarsverige från cykelsadeln är inte bara en spännande, hälsosam och miljövänlig semester, det är även snällt mot plånboken! Sverige bjuder på flera vackra cykelleder, bland annat längst Göta Kanal och runt Gotland. Så greppa tag i en vän, ta på dig din cykelhjälm och ge dig ut på Sveriges landsvägar. Studentkortet ger här fem nyttiga tips att ha med er på resan! 🚴🏾‍♀️ 🚴🏼‍♂️

1. Planera er rutt noga

Innan ni ger er iväg bör ni bestämma hur länge ni ska vara borta och vad ni vill se. Vill ni vara ute i en vecka eller bara några dagar? Vill ni se Gotlands raukar eller vackra stränder på Österlen? När ni bestämt detta gör ni en välplanerad resplan där ni vet hur länge ni vill cykla varje dag och vart ni ska stanna varje kväll. Räkna med att ni cyklar ca 1-6 mil om dagen, beroende på hur ofta ni vill stanna. Tips! Kolla upp öppettider på mataffärerna i området. Det är bättre att handla mat allt efter som än att cykla med för mycket packning.

2. Packa rätt

Trust us – ni vill inte ha en stor och tung ryggsäck på er under resan. Då kommer upplevelsen gå från att vara härlig till förfärlig! Det kan därför vara värt att investera i en cykelväska som smidigt rymmer all utrustning ni behöver. Ett billigare alternativ är att surra fast en ryggsäck på var sin sida om pakethållaren.

3. Packa lätt

Packlistan kan göras typ lika lång som er cykelrutt, men gör er själva en tjänst och ta bara med det absolut viktigaste. Ju tyngre packning desto tyngre cykling, så lämna den där extra burken hudkräm hemma. Prioritera istället saker som stormkök, fickkniv, tält, liggunderlag och sovsäck, ficklampa, necessär, första hjälpen-kit och vatten. Fullkomliga packlistor hittar du lätt en Googling bort. 🏕

4. Provcykla innan ni drar

Ni kommer spendera många timmar på den där cykeln, så ett hett tips är att göra er bekant med sadeln innan ni drar. Sen kan det även vara lite ovant att cykla med en tung packning, så testa att cykla ett varv med full packning en gång innan ni åker för att känna på det. 🚲

5. Ha bekväma kläder

Tänk: komfort, komfort, komfort. Du vill ha så sköna kläder som möjligt och inte få skav under resan (jeans går alltså helt bort!). Träningskläder är det absolut bästa alternativet, då det är bekvämt och gjort av svettavvisande material. Tänk också på att skydda er mot vind och solsken, så vindjacka, solskydd och solglasögon bör vara med. Tips! En t-shirt som är fylld med kläder fungerar perfekt som kudde. 👌

Sist men inte minst: använd alltid cykelhjälm och kom ihåg att dricka mycket vatten! Fyll på era vattenflaskor så fort ni får chansen under resans gång.

Cykla lugnt!