Alla dina rabatter

8 lekar inför midsommarfesten

”Ni brukar väl leka massor som studenter, du kan väl styra lekarna?” Sitter du nu i sista sekund och måste sätta ihop roliga, nytänkande lekar inför midsommarfesten och inspirationen har ännu inte infunnit sig? Kanske kan vi hjälpa till med tips – här kommer ett gäng favoriter från Studentkortet!

Musikquiz

Vi vet, inget nytt här, men sanningen är den att ett musikquiz alltid går hem! Utgå från sommartema, gissa artisten eller översätt refränger med Google translate. 🎶

Stafetten

Det är ingen riktigt midsommar utan stafett. Det bästa med stafetten är att du kan vara riktigt busig när du tar fram grenarna. Tips på olika rundor kan vara: äta mariekex och vissla, käka kolasnöre utan händer, springa med en gurka mellan benen utan att tappa den, lyckas slå en Yatzy, eller blåsa upp en ballong tills den smäller.

Burken

Ordna en oöppnad glasburk med valfritt innehåll till varje lag. Smeta in burken i majonnäs eller smör. Instruera deltagaren att öppna burken så snabbt det går. Deltagarna får använda hjälpmedel men det är snabbast tid som gäller.

Äpplet och kaffekoppen

Leken går ut på att så fort som möjligt få ett äppleskrutt att få plats i en kaffekopp. Rada upp lagmedlemmar två och två. Dela ut ett äpple till vardera lag. Nu gäller det för lagen att utan att använda händerna hjälpas åt att äta på äpplet för att lyckas få skruttet att försvinna ner i kaffekoppen – hutlöst rolig lek som bjuder på många skratt!

Hitta!

Leken går ut på att endast genom ord hjälpa din lagmedlem som går i blindo att hitta rätt. Förslagsvis lägger lekledaren ut ett föremål på gräsmattan. Därefter ska en lagmedlem med ögonbindel guidas rätt av sin kompis som står bakom. För att göra det extra svårt, sätt som regel att man inte får använda ord som ”höger” eller ”vänster”.

Citronen

Få ut så mycket saft det går ur en citron. På 20 sekunder ska deltagarna pressa ut så mycket saft de kan ur en citron ned i ett glas. Mät sedan med centilitermått eller i vikt. För att göra leken svårare kan du avancera leken med att byta ut citronen till en annan frukt, ananas eller äpple kanske? 🍋

Norsk (Finsk) karaoke

Sätt hörlurar i öronen på deltagararen, välj en låt och låt deltagaren nynna på melodin – lagkamraterna ska lyckas sätta rätt låt för att få poäng. Vill du göra det ännu svårare? Sök på “finska covers” på Spotify, just saying…

Vem där?

Två och två från varje lag tävlar i vem där. Ställ klockan på 1 minut, bakom ena deltagaren står lagledaren och håller upp en bild på en känd person. Mitt emot sin lagkamrat står den andre deltagaren och ska nu förklara vem personen är som lekledaren visar på bild, utan att säga namn. Har man gissat rätt byter man plats. Målet är att klara av så många kända ansikten som möjligt under 60 sekunder.

Lycka till och glad midsommar! 🍓🌸