Alla dina rabatter

Allt gratis – Sommarens folkfester, festivaler och aktiviteter!

Gratis festivaler, folkfester och aktiviteter. Vi listar gratis aktiviteter som sker runtom i Sverige under sommaren 2018.

Sommaren närmar sig med stormsteg! Alla I Sverige vet att det är under sommaren som vi svenskar blommar ut och lever livet. Det bjuds på en hel del härliga festivaler, folkfester och aktiviteter, som dessutom är helt gratis! Här hittar du lite smått och gått, stort och litet som är helt gratis och sker från norr till söder. 

Festivaler och folkfester

Kalmar Stadsfest
I tre dagar, 9 – 11 augusti, fylls Kalmars gator och torg med konserter, dansuppvisningar, gatuteatrar, shower, tävlingar – ja, aktiviteter av alla de slag. Målet är att erbjuda något för alla åldrar. Musikgenrerna spänner från pop, schlager och dansband till blues, rock och rockabilly. Läs mer här om Kalmar Stadsfest här. 

Landskronakarnevalen
Årets Landskronakarneval går av stapeln 26 – 28 juli och är en stor folkfest som erbjuder musik, aktiviter, dans och mycket annat för alla åldrar och intressen. Här kan du spana in allt från artister som Labyrint eller Arvingarna till kaninhopp och designmarknad. Karnevaltåget sätter igång den 28 juli och färggrant, glittrigt och glädjefyllt. Läs mer om Landskronakarnevalen här. 

Thaifestivalen i Sundsvall
4 – 7 juli drar den årliga Thaifestivalen igång. I år gör dem en stor satsning på musiken och riktigt stora Thailändska artister besöker festivalen. Dessutom finns det som vanligt en mängd olika aktiviteter som matstånd, marknad, fotbollscup, lekområde för barnen, thaiboxning och mycket mer. Både barnvänligt och gratis! Läs mer om Thaifestivalen här.

Fotbolls VM på storskärm i Linköping
18 juni spelar Svenska landslaget sin första gruppspelsmatch i Fotbolls VM i Ryssland. Linköping slår på stort och bjuder in till gratis storskärmsmatch för alla sommarlovsfirare som vill heja fram herrlandslaget. Det är ännu inte fastställt exakt var skärmarna kommer finnas, men vill du smygläsa lite kan du spana in denna artikel.

Måndag 18 juni: Sverige – Sydkorea
Lördag 23 juni: Sverige – Tyskland
Onsdag 27 juni: Sverige – Mexiko

Rix FM festival
Se de största artisterna Live på en av Sveriges största festivalturnéer. I skrivande stund är det klart att festivalen kommer ske i Kristianstad (29 juli), Sundsvall (31 juli) Varberg (2 augusti), Helsingborg (4 augusti), Gävle (8 augusti), Kalmar (9 augusti), Halmstad (11 augusti) Malmö (12 augusti), Göteborg (19 augusti), Linköping (22 augusti), Eskilstuna (23 augusti) & Stockholm (26 augusti). Håll utkik på hemsidan för mer info om artister, nya städer eller info om din stad.

Malmöfestivalen
10 – 17 augusti kan du se artister som Timbuktu & Damn!, Pernilla Andersson, Panda Da Panda, Graveyard & Sabina Ddumba. Och det är bara några av de artister som du kan se på festivalen. Och helt gratis dessutom! Det är en gigantisk hemmafest med konserter, konstverk, film- och teaterföreställningar, debatter, samtal med kända gäster, tävlingar, uppvisningar och mat från hela världen! Alla aktiviteter är gratis förutom tivolit. Läs mer om Malmöfestivalen här.

Pride festivalen med parader på 48 orter runtom i Sverige
En glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter. En demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. En riktig folkfest fylld av kärlek, färg, musik och upplevelse! Du hittar paraden från norra Luleå till södra Malmö i både stora och små städer. Spana in Pridekartan för mer information om städer, tider och dagar.

Göteborgs kulturkalas
Gator och torg förvandlas mellan 14 – 19 augusti till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur – opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Öppet för alla och helt gratis. Läs mer om Göteborgs Kulturkalas här. 

Mindre festligt men lika bra


Bio i Rålis
15 – 19 augusti är det dags igen! Under fem kvällar bjuder Stockholms filmfestival på gratis film under bar himmel i Rålambshovsparken i Stockholm. För en perfekt Sommarbiokväll, ta med familj, vänner, picknickkorg och filt till Rålis. Håll utkik på Stockholms Filmfestivals hemsida för mer info om filmer och tider.

Parkteatern under hela sommaren runtom i Stockholm
En given aktivitet för sommarmånaderna i Stockholm. 17 maj släpps årets program för Parkteatern. Varma sommarkvällar med under bar himmel. Man kommer som man är. I så god tid man kan, för att få sitta, höra och se så bra som möjligt. Bjuder på allt möjligt. Håll utkik på hemsidan för program.

Sommaryoga i Uppsala
Nu är det återigen dags för yoga i underbara Botaniska trädgården. Passar gammal som ung, träningsvan som nybörjare och stel som vig. Här hittar du all information du behöver. Man får gärna bidra med en slant, men betalar efter förmåga.

Linnés trädgårdsfest i Uppsala
Fira Linné med marknad, föredrag och 1700-talsfest! 19 maj mellan 11.00 – 17.00 kan du fynda mat och hantverk bland frasande kjolar och blänkande skospännen. Gå på upptäcktsfärd bland ståndare och pistiller och lär dig mer om bin och andra pollinatörer. Hitta rara växter på trädgårdsmarknaden vid ån. Läs mer om Linnés trädgårdsfest här.

Göteborgsvarvet utan att springa
19 maj infaller världens största halvmaraton och en riktig folkfest även för dig som inte vill ut och springa. Ut och heja och ta del av sol, svett och fest! Läs mer om göteborgsvarvet här.