Alla dina rabatter

Självklara saker inför Valborg som du ändå alltid glömmer

Bästa tipsen valborg Uppsala picknick

Nästa vecka är det ett av studentlivets största och roligaste tillfällen– VALBORG! Vissa saker kan vi se och lära från Uppsala och andra stora lärosäten, där valborg är årets festligaste helg. Dessutom kommer här en hel del självklara tips på vad du absolut borde ta med dig, men ändå alltid glömmer.

Skvalborg, Kvalborg…

Är det några som vet hur man firar en maxad valborg är det studenter! I till exempel Uppsala firar man inte bara valborg utan man firar skvalborg, kvalborg, valborg och finalborg. Gör helgen till en happening du med! Dra ihop dina vänner och gör det tydligt att det här är en helg som ska firas ordentligt.

Storslagen frukost

Börja dagen med en storslagen frukost med dina vänner. Duka upp allt gott ni kan tänka er och börja dagen med en hejdundrandes frukostbuffé. Grunda ordentligt för att orka med hela dagen.

Parkhäng

Efter frukosten – styr stegen till en park. Scouta gärna den bästa platsen i någon av stadens parker redan dagen innan och se till att vara där i bra tid. Låt inte regnet hindra en, utan parkhäng gäller oavsett väder, vilket leder oss vidare till nästa punkt.

Regn? Sol? Snö?

Trots att det har känts som sommar i stora delar av landet de senaste dagarna ser vädret under valborgshelgen inte lovande ut. Förbered dig på svenskt aprilväder och klä dig varmt. Var beredd på både sol, regn, blåst, värme och kyla. Det har till och med pratats om snö. Aprilväder som sagt…

Sjukt självklara saker att ta med sig, men som du ändå alltid glömmer hemma

Slipp 0 % batteri

Ta med en powerbank! Du kommer att vilja fota och filma och kunna ringa dina vänner på kvällen. Se därför till att mobilen inte laddar ur redan på eftermiddagen.

Var festens centrum

Glöm inte musik och högtalare. Packa också med kubb eller utrustning till andra roliga utomhuslekar.

Till picknicken

Glöm inte tillbehören till picknicken plastmuggar, plasttallrikar, kylväska och filt att sitta på. Om du ska grilla – glöm inte tändaren. Det är dessutom inte en dum idé att ta med en soppåse att slänga skräpet i för att vara snäll mot miljön.

Var förberedd för alla väder

Paraply, poncho och en extra tröja – glöm inte det! Skulle det överraskande nog bli strålande sol vill du absolut inte ha glömt solglasögonen hemma.

Håll dig ren

Du kommer förmodligen att spendera lång tid utomhus utan tillgång till vatten eller badrum. Förbered dig genom att ha med dig handsprit och våtservetter.

Ha en riktigt festlig valborg!