Alla dina rabatter

De bästa tipsen inför studenten!

De bästa tipsen inför studenten

Vårterminen är i full gång och det är många tredjeringare som känner av att studenten börjar närma sig. Vi vill att ni ska ha en riktigt bra dag! Därför har vi satt ihop våra bästa tips för att förenkla planeringen och göra den efterlängtade dagen lyckad.

Börja nu!

Först och främst vill vi understryka vikten av att vara ute i god tid! För att hitta de bästa och mest prisvärda alternativen gäller det att börja leta redan nu. Då undviker du även att slösa pengar på expressfrakt.

The outfit

Studentmössa: Vi börjar från toppen med studentmössan. Din skola har möjligtvis olika erbjudanden som du kan ta del av. I annat fall rekommenderar vi våra partners Studentmössa Online och Crownstudent. De har grymma erbjudanden på både mössan och andra tillbehör. Det är enkelt att designa sin mössa och beställa hem den till rabatterat pris.

Kläder: När du köper din outfit är det smart att köpa plagg som du kan använda vid fler tillfällen. Att lägga pengar på en kostym eller klänning som endast hänger i garderoben för all framtid är onödigt. Med Studentkortet kan du utnyttja rabatter hos massvis av klädesbutiker. Vi kan även tipsa om UsedBy, där hittar du snygga kläder secondhand.

Skor: Om du knappt kan gå i dina skor på grund av skoskav så kommer du definitivt inte njuta av dagen! Det är inte värt att lida, ha bekvämlighet i åtanke när du köper dina skor.

Studentdagen

Flak: Att åka flak är jättekul! Men det är inte för alla! Ett annat roligt alternativ är att dra ihop kompisgänget och gå på jakt efter en cab.

Fotograf: Det finns massor av frilansfotografer och fotografstudenter som kan hyras till ett billigt pris. Vi kan även rekommendera att hela klassen går ihop och anlitar en fotograf som är med och fotograferar er under hela studentdagen. Det är ett bra sätt att föreviga fina ögonblick med alla i klassen.

Studentmottagningen

Mat: Skippa catering! Dina gäster har gått på liknande tillställningar förut, ingen kommer sakna smörgåstårtan. För dig som bjudit många gäster är småplock perfekt!

Inbjudningskort: Var kreativ och skicka ut egengjorda inbjudningskort. Fast än du inte fick A i bild så är det originellt och uppskattat! Glöm inte OSA-datum, det underlättar planeringen!

För dig som vill vara förberedd på allt!

 • Ta med en engångskamera på flaket.
 • Förbered dig på dåligt väder.
 • Drick mycket vatten!
 • Ät ett mellanmål innan flaket.
 • Glöm inte att köpa biljetter till studentfesterna.
 • Ta med ett par extra strumpbyxor.
 • Bestäm en mötesplats på skolgården för att enkelt hitta dina besökare.
 • Använd skor som du kan springa i för att minska risken att ramla vid utspringet.
 • Håll studentmössan ren med en duschmössa.
 • Ta med plåster.
 • Ta med dig en vattenfastpenna för att skriva i mössorna.
 • Ta med kofta eller ombyte att åka hem i efter flaket.
 • De som är rädda om örnen bör använda öronproppar.
 • Se till att göra många roliga saker med klassen!
 • Njut och sätt inte för mycket press på att det ska vara perfekt! Alla har inte en stor släkt eller en härd med kompisar på utspringet och en mindre mottagning med de närmaste föredras av många. Det är din student!