Alla dina rabatter

För dig som ännu inte bokat resan hem i påsk

Resa hem i påsk?

Ska du resa land och rike för att ta dig hem i påsk på en tajt budget? Biljetterna till påsk brukar springa iväg i pris och det kan bli en dyr historia. Därför tänkte vi dela med oss av våra tips för att komma hem till familjen i påsk, med priser mer passande för studentplånboken.

Hyrbil

Kanske du tror att titta på hyrbil inte ens är aktuellt då det ofta kostar en del att hyra bil om man är ensam. Är ni ett gäng som ska till samma stad eller har en bra rutt där man kan hoppa av/på under resans kan det faktiskt bli billigare att hyra en bil. Ett bra tips är också att kolla på de olika hyrbilssajterna, kanske har de bra deals för att lämna/hämta bilar. DriveBack är ett sådant koncept, bra att kolla upp dagarna innan du vill åka för att se om det finns en resa som passar med dina önskemål.

Sista minuten

SJ släpper flera sistaminutenresor för studenter 24 timmar innan avfärd. Det finns också vissa resebolag som jobbar likadant med ”standby-biljetter”. Värt att kolla upp och lotsa sig runt olika hemsidor för att veta exakt vad ditt resebolag har för villkor.

Obekväma resetider

Kan du att tänka dig resa när andra inte reser? Vad vi menar är att titta på resa under skärtorsdagen eller annandag påsk kostar i regel mer än dagen innan/efter. Hur är det med nattåg? Bredda dina sökningar och utmana dig själv att vara lite mer flexibel med dina resetider. Det kan ofta bli mycket billigare.

Bussresor

Har du tid på dig och kan tycka att det är lite skönt att få luta dig tillbaka i ett säte med en bra serie eller din kursbok är buss ett utav de billigare alternativen. Många av våra svenska bussbolag har väldigt förmånliga priser för studenter och bra bussar för långfärd. Kanske du kan ta dig närmre ditt resmål med buss för att sedan hitta en billigare tågbiljett för att åka sista sträckan!

Bonusresor

Är du idag medlem på bland annat SJ, SAS eller BRA-flyg kan du utan vetskap ha samlat på dig bonusresor. I vissa fall kan de även bjuda på poäng för nya medlemmar. Det är inte alltid man tror att man har nog med poäng men man kan ofta pussla med poäng och kontant för att pusha ner priset på en bokning.

Du har väl inte missat att vi har Snälltåget som partner? Hos Snälltåget har du som student 19 % studentrabatt på tågresor just nu.

Resegrupper i sociala medier

Har du undersökt om det finns fler i samma stad som du som ska resa och söker en resekompis? Söker du på sociala medier finns det ofta grupper för de som letar efter medresenärer för att pressa ned bränslepriset för en körning. Var alltid försiktig dock och försök att träffa personen du ska åka med innan avresedatum.

Lycka till med hemresan!