Alla dina rabatter

Tomt i plånboken? 6 tips fram till låning

Årets fattigaste vecka är här, men vi på Studentkortet har samlat några tips för att få pengarna att räcka de sista dagarna fram till CSN. Följ dessa tips kommande månader så slipper pengarna sina lika snabbt på kontot igen.  

Laga matlådor med en kompis

Ett perfekt sätt att kombinera nytta med nöje är att laga matlådor tillsammans med en kompis! Laga flera rätter tillsammans och avsluta med en trevlig middag. Då får du både en mysig middag, men också ett gäng matlådor att ta med hem.

Köp begagnade böcker

I samma veva som pengarna sinar på kontot börjar den nya terminen, vilket innebär att nya böcker ska inhandlas. Kurslitteratur är dyrt! Oftast går det dock att hitta böckerna begagnat eller till utlåning på biblioteket. Hör runt bland kursare i årgången över och se om någon vill sälja sina gamla böcker och spana även in hemsidor där man kan köpa begagnad kurslitteratur.

Sälj saker du inte använder

Likväl som att du kan köpa begagnade böcker kan du också sälja vidare din egna. Var snabb på bollen och lägg tidigt ut annonser på olika sidor där man kan sälja böcker. Hör runt bland studenterna i årgången under dig och se om någon behöver böcker till kursen. Det samma gäller såklart allt annat du har hemma och inte använder. Rensa studentrummet och sälj gamla möbler och kläder och spara både pengar och utrymme.

Skippa campuskaffet

Det är rast under föreläsningen och alla styr stegen mot cafeterian. Den där koppen kaffe för drygt tio kronor känns inte som någon större utgift. Om du summerar alla koppar kaffe som du har köpt i cafeterian på campus kommer du dock upp i en ganska rejäl summa pengar. Därför rekommenderar vi att du köper en termos och istället brygger kaffe hemma och tar med till föreläsningarna.

Träna gratis

Det där dyra gymkortet som ligger oanvänt hemma borde du säga upp redan idag. Träna istället gratis i form av hemmaträning, löprundor och promenader med kompisar. Om du är sugen på att träna på gym kan du passa på att utnyttja prova-på-veckorna som olika gymkedjor brukar erbjuda i början av terminen. 

Hitta på hemma-aktiviteter

  • Skippa den dyra ansiktsbehandlingen och ansiktsmasken och ha en spakväll hemma. Gör din egen ansiktsmask av kaffe och honung
  • Skippa utekvällen på studentpuben och kör en spelkväll med kompisarna hemma
  • Hoppa över bion och samla ihop kompisgänget för en filmkväll
  • Låt bli att ta en fika på ett café och njut istället av hembakat och nybryggt kaffe