Alla dina rabatter

7 tips för att hålla studiemotivationen i trim

Mitt i årets mörkaste tid ska man lyckas ha någon studiemotivation kvar för att plugga till decembers tentor. Detta trots att allt man vill är att baka inför julen och krypa ner i soffan och titta på en julfilm. Vi har tipsen till hur du lyckas hålla dig motiverad till studier ända fram till jul.

Bra musik

Skapa en bra spellista med dina favoritlåtar på Spotify som får dig att vilja dyka ner i böckerna och fokusera. Har du sett att du med Studentkortet får 25 % rabatt på schyssta hörlurar från Urbanears?

Byt plats

Börjar du tröttna på skolans lokaler? Se till att variera pluggplats. Byt rum, stad eller kanske till och med land. Läs mer på hemsidan om vart du kan resa med studentrabatt. Se till att plugga i fina miljöer som motiverar dig till att vara en flitig student.

Planera din tid

I december händer många saker som är roligare än att plugga. För att ha tid med både plugg och det roliga bör du planera din tid. Gör en tydlig tidsplan och bestäm vad du ska hinna med att göra varje dag. Se till att lämna tid till saker att se fram emot så att du hålls motiverad medan du pluggar. Plugget blir alltid lättare att ta tag i när man vet att något roligt väntar efteråt.

Plugga tillsammans

Allt blir roligare tillsammans med andra! Plugga tillsammans med dina kursare, eller om du föredrar att plugga ensam, ta pauser tillsammans. Omge dig med människor som befinner sig i samma tentaperiod så slipper avundas de som har tid för julmys.

Pluggtilltugg

Tentaplugg kräver tentasnacks. Ladda upp med något gott att äta och dricka medan du pluggar, så att din energinivå hålls på topp hela tiden.

Undvik sociala medier

Sociala medier är både en tidsslukare och en motivationsdödare. Som de flesta vet innebär jultider adventsfikor, julfester och julmiddagar. När man själv sitter med näsan i boken kan det vara jobbigt att se hur mysigt ”alla andra” har det. Håll dig därför borta från sociala medier, så slipper du se vad andra gör medan du har tentaångest.

Sist men inte minst…

Titta ut en fin present du ska köpa till dig själv när tentan är skriven. En fin julklapp till dig själv är ett bra sätt att klappa dig själv på axeln och ger dig något att se fram emot. Kanske är det dags att köpa en ny klänning eller skjorta till tentafesten? Med Studentkortet har du 10 % rabatt på ASOS.