Alla dina rabatter

Allt du gör istället för att plugga till tentan

Deadlines kryper närmre och hemtentan ska in på fredag. Det gäller att vara sjukt effektiv. Vi vet av erfarenhet att det är lätt att bli lite för effektiv under tentaveckorna. Man gör allt och lite där till – kanske till och med allt det där du tänkt göra, förutom att faktiskt plugga.

Tvätta

Okey, måndag morgon och dags för en intensiv pluggdag. Men oj, där står ju tvättkorgen. Det finns aldrig lediga tvättider! Bäst att jag passar på nu en helt vanlig vardagsmorgon. Då kan jag ju plugga medan trumman snurrar på och oj vad effektiv jag är – ska bara vika om alla kläder i garderoben först också.

Diska

Och så ska jag bara diska upp efter frukosten innan jag sätter igång med plugget. Vips så har jag hunnit med att polera diskbänken, torka alla skåp OCH tömt kylen. Nu känner jag mig sjukt effektiv och vad duktig jag är som fick så mycket gjort idag. Just det, vart la jag kursboken?

Motionera

”All forskning pekar på att man mår bättre av att träna” skrev de på Metro idag – så innan jag sätter igång med uppsatsen borde jag dra ut på en runda. Solen lyser så fint nu på hösten också, bäst att ta med en termos ut – man vet ju aldrig vart man hamnar. 5 timmar senare är jag hemma igen och efter den härliga rundan är jag värd en god lunch och lite slappande i soffan, för benen är ju så trötta…

Långkok och matlådor

När jag ändå är hemma kan jag passa på att göra matlådor för resten av veckan. Hmm vad ska jag hitta på, bäst att jag letar fram något nyttigt och bra recept…*90 minuter senare*…nu har jag hittat rätt! Ska bara handla först, sen ska det kokas! Och för att inte glömma, börja skriva på fråga 1.

Städa upp i datorn

Men oj jag hittar ju ingenting här, bäst att rensa upp bland gamla mappar. Kanske också färgkoordinera skrivbordet och döpa om alla filer på ett pedagogiskt sätt. Man måste ju skapa sig rätt förutsättningar för att få jobbet gjort. Efter det här kommer jag inte missa någonting, WIN!

Viktigt med mellanmål

Nu har jag faktiskt läst ett helt kapitel, undrar vad som finns i kylen…

Allt annat man kan göra istället för att plugga:

Jag ska bara…

 • Uppdatera sociala medier
 • Städa badrummet
 • Rensa i lådor
 • Sortera viktiga papper och gamla tentor
 • Ta en fikapaus
 • Ta en kaffepaus
 • Googla på knasiga ting
 • Kolla lite YouTube-kanaler
 • Ladda upp en selfie
 • Ladda upp en frukostbild
 • Leta efter solresor

Oavsett hur du lägger upp din vecka – tänk på att få med lite av varje! Och så plugga också, såklart…!?