Alla dina rabatter

5 tips för att ha råd med kurslitteraturen

Har du fått litteraturlistan? Lång och dyr brukar vara en klassiker. Om det känns svårt att få ihop kurslitteraturen med en tight studentekonomi – följ dessa tips!

1. Köp med studentrabatt

Hos Bokus kan du köpa kurslitteraturen med 5% studentrabatt. En riktigt bra start! Passa på att köpa hela litteraturlistan på en gång, du får fri frakt (över 99 kr), snabb leverans och kan bläddra bland miljontals titlar!

2. Var ute i god tid

Se till att vara ute i god tid. Ofta kan du gå in på din institutions hemsida och ta reda på vilken litteratur som du behöver långt innan kursen börjar. Ger du dig själv tid att vänta på långa leveranstider är det nämligen stor chans att du kan pressa fraktpriset.

3. Sälj dina gamla kursböcker (eller andra saker!)

Bokus har ett köp- och säljtorg – där du gratis kan annonsera ut kurslitteratur du inte längre behöver. Även på Tradera kan du lägga upp två gratisannonser per månad – där kan du dessutom sälja av andra saker du vill bli av med! Glöm inte att också kika hos din studentkår eller förening – där finns ofta en avdelning där du kan både sälja och köpa litteratur för en billig peng!

4. Dela på kurslitteraturen

Ett himla bra tips – dela på inköp av kurslitterturen med en klasskamrat! Hälften så dyrt, och du får en pluggkompis på köpet.

5. Låna på biblioteket

Litteratur du bara behöver använda under en kortare period kan du låna på biblioteket. Inga konstigheter.