Alla dina rabatter

Bästa tipsen inför Europaresan

Studentrabatt på hotels

Gratis surf i hela EU för ALLA och hotels.com som har 12% studentrabatt på hotellbokningar via mobil! Det är alltså hög tid för oss på Studentkortet att samla ihop våra bästa tips och råd från Rom, Amsterdam, Barcelona och Paris. Allt för att göra din resa ännu bättre.

Rom

Rom är en underbar stad med liv och rörelse som funkar lika bra för kompisgänget som för en romantisk weekend med din partner. Det är fyllt av fantastiska sevärdheter, mysiga restauranger och god mat. Här är våra tips på hur du gör det mesta av din Romresa.

Planera in oplanerad tid

Planera inte in att hinna med alla de stora sevärdheterna som Colosseum, Fontana de Trevi och Peterskyrkan etc. under en weekendresa. Även om dessa platser är magiska, så är det minst lika magiskt att strosa runt på Roms gator, spontant kliva in på en restaurang, gå genom trånga gångar och stöta på oväntade smultronställen mitt i stadens myller.

Peterskyrkan en solig dag

Kan du uppskatta vackert hantverk i enorm skala, då är Peterskyrkan i Vatikanstaten någonting för dig. Men gå dit när solen skiner, annars får du köa länge och trängas med resten av Roms turister när du väl kommit in.

Dagshäng i parken Tivoli

En underbart vackert park. Tivoli är en dagsutflykt med bil då det ligger utanför rom, och det kostar att gå in. Men tar du dig ändå kommer du få uppleva en konstnärlig park som du kommer minnas livet.

Ha gåvänliga skor

Staden är full av kullersten, så du vill inte behöva avbryta upptäcktsfärden för att du glömde packa ner bra skor.

 

Studentrabatt via hotels.com

AMSTERDAM

Den perfekta weekendstaden. Du kommer uppleva tulpaner, träskor och pannkakor. Är en perfekt studentweekend eftersom du kan cykla precis överallt – inga taxiresor eller andra resekostnader.

Pannkakor och pankaksbullar

Pannkakshuset “De Carrousel” ligger vid spårvagnsstationen Weteringcircuit. Prova att beställa Poffertjes, traditionella holländska minipannkakor (nästan små pannkaksbullar) serverade med smörklickar och MÄNGDER med av florsocker. SÅ gott!

Marknad

På Waterlooplein Market säljs allt mellan himmel och jord! Kul att strosa runt och spana in annorlunda saker.

Pommes och Majjo

Nära centralstationen ligger Manneken Pis, ett stånd där de serverar pommes med majjo – en riktigt klassiker i Amsterdam. Passa på att köpa en på väg från stationen till hotellet!

Bra skor

Att bara vandra längst alla de oändliga kanalerna i centrala Amsterdam och njuta av det som den vackra staden har att erbjuda, det är en perfekt sysselsättning under en solig dag.

Avocado, avocado och mer avocado

Restaurangen The Avocado Show ligger på Daniel Stalpertstraat 61. Definitivt värt ett besök om budgeten tillåter. Alla rätter baseras på avocado, så det säger ju sig självt at det är värt ett besök.

Skippa spårvagnskortet

Ett bra sätt att spara in på resebudgeten är att skippa spårvagnskortet – du kan lätt promenera överallt! Säkerligen finns en cykel att hyra vilket även är ett förmånligt sätt att ta sig fram på.

Bo lite utanför staden

Spara på boendekostnaden genom boka hotell lite i utkanten av staden. Enkelt och smidigt att promenera längst de vackra kanalerna in till stadskärnan – det är inte långt!

 

Studentrabatt via hotels.com

Paris

Dricka lyxigt kaffe och cykla med en baguett under armen medan dragspelsmusiken viner i bakgrunden, det är väl ändå vad man hoppas på när man reser till Paris. Men såklart finns det mer.

Skippa Eiffeltornet vid lång kö

Även om det är mäkta häftigt att knata upp för tornet så är det inte värt att ställa sig i kön som ser ut att ta hela dagen – för det precis så lång tid som det kommer att ta.

Konstmarknad med lokalbefolkningen

Konstmarknaden vid Place du Tertre är full av fransyskor och fransmän och bjuder på stort utbud av god mat och stånd fulla av konst. En pittoresk upplevelse som särskiljer sig från de klassiska turistområdena.

Judiska distriktet Marais

Lite som SOFO på Södermalm i Stockholm. Kryllar av härliga restauranger och mumsiga fikastunder.

Moulin rouge

Klassiskt nöjesetablissemang! Kanske något dyrt för en studentbudget, men om du väljer att uppleva det så är det värt pengarna.

 

Studentrabatt på hotels.com

Barcelona

Livlig stad. Rik kultur. Mängder med mat. Varmt. Palmer. Need we say more?

Parkhäng med utsikt

Parque Guell är en otroligt vacker park med vacker utsikt över staden. Helt gratis om du inte vill gå in i byggnaderna.

Strand mitt i stan

Häng på den långa vita stranden och vandra på strandpromenaden. Ligger ju mitt i stan – superpraktiskt!

Ta tunnelbanan till Gracia

Gracia är ett mysigt och lugnt område med små butiker och torg. Lätt värt ett besök!

Sprid ut middagen

Ät inte middag på ett ställe! Gå istället runt och prova små tapas på olika ställen under en kväll. Tänk på att det kan vara svårt att få bord senare på kvällen eftersom många äter senare middag än vi är vana vid här i Sverige.

Se upp för tjuvar!

Håll i väskan på kvällen, annars blir du lätt av med den. Dålig stämning…

Har du inte bokat en resa och fick lite resesug? Boka hotell med studentrabatt via hotels.com. Bokar du genom din mobil får du 12% studentrabatt på din hotellbokning fram till 25 juni. Bokar du via datorn får du 10% studentrabatt på övernattningen.