Alla dina rabatter

Lev studentlivet till max

Spara pengar med Studentkortets Rabattknapp

En av fördelarna med att vara student är alla hundratals förmåner och rabatter på allt från skor och kläder till mat och resor. Men visst finns det tillfällen där du faktiskt missat en studentrabatt eller inte ens visste att det fanns en rabattkod att hämta?

Tänk om du kunde se rabatter och utnyttja alla erbjudanden automatiskt när du shoppar på nätet, utan att behöva göra någonting alls.

Det kan du…

Studentkortet har tagit fram en smart Rabattknapp som plingar i din dator när det finns en rabatt att använda på den sidan du surfar på. Du behöver bara installera Rabattknappen på din dator och sedan låta den göra sitt jobb.

Knappen är ett tillägg, även kallat plugin, till Google Chrome som känner av när du surfar på hemsidor med studentrabatt och dyker upp som en påminnelse i ditt fönster. Omöjligt att missa!

Inget för dig? Fortsätt läsa

SFS studentbudget 2017 visar att svenska studenter går back 326 kronor – varje månad.

  • En svensk student lägger i genomsnitt 2 240 kronor på mat varje månad. Genom Mat.se med fem procent studentrabatt sparar du 112 kronor i månaden – det blir 1 344 kronor på ett år.
  • När det kommer till kläder och skor spenderar du som student i snitt 700 kr i månaden. Genom Studentkortet får du tio procent rabatt hos bland annat Nelly, Boozt och Zalando – och sparar då 70 kronor i månaden. Det blir 840 kronor på ett år.
  • Studenten spenderar i genomsnitt 500 kronor på hemutrustning varje månad. Du som har Rabattknappen aktiverad hade sett att du får 35 procent rabatt när du handlar hos Philips – något som gör att du sparar 175 kronor varje månad och 2 100 kronor på ett år.

Så vad kan du göra istället?

Slår du ihop summorna som du sparat in på mat, kläder, skor och hemutrustning blir det 4 284 kronor på ett år. För dessa pengar kan du istället:

  • Köpa 428 koppar kaffe i skolans cafeteria (kaffe varje dag i två hela läsår!)
  • Skaffa gymkort för ett helt år
  • Åka på en sista minuten-resa
  • Köpa 195 påsar ostbågar
  • Prenumerera på både Netflix och Spotify premium i två år
  • …Eller bara bli en ekonomiskt smart student

Klicka här för att ladda ner Rabattknappen på din dator.

Har du inte Google Chrome så kan du ladda ner webbläsaren här.