Alla dina rabatter

Det här händer 2017

Har du koll på allt som händer 2017? Vi har sammanställt 8 punkter vi tycker du borde ha koll på.

1. Donald Trump blir president

Den 20 januari intar den minst sagt kontroversiella Donald Trump Vita huset och blir därmed USA:s 45:e president. Han kommer dessutom vara både den äldste och den med störst privat förmögenhet som tillträder som USA:s President.

2. Bob Dylan till Sverige

Bättre sent än aldrig! Han bojkottade den svenska akademien och prisutdelningen av Nobelpriset i litteratur. Men den 1, 2 och 9 april kommer Bob Dylan till Sverige för inte mindre än två spelningar i huvudstaden och en spelning i studentstaden Lund.

3. Fotbolls-EM för damer

Totalt 16 länder deltar i kampen om vem som kammar hem guldet i fotbolls-EM för damer. Efter detta EM lämnar dessutom Pia Sundhage posten som förbundskapten. Fotbolls-EM för damer drar igång den 16 juli. Heja Sverige!

4. Justin Bieber till Summerburst

Som en blixt slog den ned – nyheten om att ingen mindre än skandalomsusade Justin Bieber spelar på musikfestivalen Summerburst i Stockholm i sommar. Summerburst kör i gång på Ullevi i Göteborg 2-3 juni och 9-10 juni på Gärdet i Stockholm.

5. Dyrare att gå på bio

Från och med årsskiftet höjdes momsen från 6 procent till hela 25 procent på biobiljetter. För de större biograferna som ägs av SF Bio och Svenska Bio kommer biljettpriset vara oförändrat och momshöjningen kommer istället justeras på andra sätt. De som påverkas mest och sannolikt tvingas höja priserna är de mindre, privata biograferna.

6. Friidrotts-VM i London

Mer sport! Den 4 augusti drar världsmästerskapet i friidrott igång. Det lutar åt ett publikrekord när friidrotts-VM i år arrangeras i London.

7. Val i Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Iran

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har tillsammans med det kristdemokratiska partiet CDU styrt Tyskland ända sedan 2005. Den 22 september är det dags för val i Tyskland. Andra val att ha koll på är: Parlamentsvalet i Nederländerna, Presidentvalet i Frankrike och Presidentvalet i Iran.

8. Gratis p-piller och tandvård

Åldersgränsen för fri tandvård höjs från 19 år till 21 år. Även preventivmedel som ingår i läkemedelsförmånerna, såsom p-piller, blir gratis för alla under 21 år.