Alla dina rabatter

5 inspirerande Podcasts

Vi tipsar om 5 inspirerande poddar som vi tror passar dig som pluggar på universitet eller högskola och är på väg mot ditt första steg ut i arbetslivet!

1. Bildningspodden

Vill du boosta allmänbildningen och lära dig mycket på kort tid, så är Bildningspodden något för dig. Här får du höra några av landets ledande forskare inom humaniora i spännande samtal om en historisk person, företeelse, idéströmning eller konstverk.

Lyssna på Bildningspodden

 

2. Filosofiska rummet

Här diskuteras klassiskt filosofiska ämnen såväl som brännande etiska, moraliska oh politiska dilemman. Filosofiska rummet är en reflekterande samtalspodd där gästerna ges tid att utveckla sina resonemang.

Lyssna på Filosofiska rummet

 

3. Karriärpodden

I Karriärpodden intervjuas framgångsrika kvinnor i ledande befattningar från olika branscher. Dessa långa personliga samtal ger inspiration, insikter och tips på karriärvägar.

Lyssna Karriärpodden

 

4. Drivet

En inspirations- och karriärpodcast där man utifrån olika teman såsom utbildning, drivkraft och framgång uppmuntrar, stöttar och vägleder människor i sin karriär. Drivna kvinnor i olika branscher intervjuas om hur de tagit sig dit de är idag.

Lyssna på Drivet

 

5. Sommar i P1 med Katarina Gospic

Ingen podd i den bemärkelsen, men den förtjänar en plats på vår lista ändå eftersom Sommar i P1 finns som poddversion. Katarina Gospic är (håll i er nu!) utbildad läkare, fysiolog, filosofie doktor i medicin samt driver eget konsultföretag. Hennes fängslande Sommarprat från 2013 handlar bland annat om vad som händer i hjärnan när vi fattar beslut.

Lyssna på Katarina Gospic

 

Nyfiken (Bubblare)

Under två fullspäckade minuter förklarar Jonathan Fastborg i podden Nyfiken sådant som du inte visste att du ville veta. Rapp, underhållande och bildande. Perfekt lyssning under tandborstningen eller på vägen till bussen!

Lyssna på Nyfiken