Alla dina rabatter

4 tips innan du shoppar på mellandagsrean

Julklapparna är öppnade, glöggen uppdrucken och det understa lagret på Aladdin-asken är uppätet. Snart går vi in i ett nytt magiskt år fulla av förhoppningar och löften. Men först lite mellandagsrea! Idag drar nämligen reorna igång på riktigt.

Såväl fysiska butiker som butiker online pressar nu priserna ordentligt på tusentals produkter.  Och visst är det lätt att förtrollas av de röda prislapparna! Men det finns en del att tänka på för att inte åka störtlopp rakt ner i reafällan. Här kommer 4 snabba tips på vad du bör tänka på när du shoppar på mellandagsrean.

”Behöver jag verkligen det här?”

Bli inte förblindad av de röda prislapparna och REA-skyltarna. Det är nämligen extra lätt att handla impulsivt under mellandagsrean. Tillåt dig därför att tänka lite på saken. Ta en fika och fråga dig själv om du verkligen är i behov av det här. Gör en checklista innan på det du behöver och sätt en budget.

Var uthållig

Mellandagsrean kommer oftast i olika steg och startar i regel på 30 % rea för att stegvis trappas upp till 50 % rea och slutligen avslutas på 70 % rea – och ibland mer. Har du is i magen kan du göra de riktiga kapen i slutet av reaperioden. Risken? Det du har spanat in kan ta slut.

Shoppa smart

Kom ihåg att det är nu som butikerna vill rensa sina lager. Bort med delar av föregående säsongs produkter och in med det nya. Det är därför guldläge att göra riktiga fynd på de lite dyrare prylarna och kläderna som du länge suktat efter, och som fortfarande är i säsong. På teknikfronten kan du hitta billiga datorer, TV-apparater och högtalare och på klädfronten kan du shoppa billig vinterjacka, snygg nyårsoutfit eller ett par varma vinterskor.

Mellandagsrea + studentrabatt = sant

Flera av Studentkortets rabatter går att kombinera med mellandagsrean. Läs villkoren hos den butik du är intresserad av att shoppa hos. Kanske kan du spara ytterligare några hundralappar!