Alla dina rabatter

6 sätt att inreda studentlyan med liten budget

Många vill köpa nytt och inreda när det är dags att flytta in i första bostaden. Men ofta är inredningslusten betydligt större än banksaldot. Trots en liten budget går det faktiskt att inreda smart – räddningen finns online, i second hand-butiken, på loppisen och genom enkla gör det själv-idéer. 

Här får du 6 bra och enkla inredningstips på budgetnivå.

  • Billig inredning online – Ebay och Blocket är två riktiga guldgruvor med enormt utbud av allt du kan tänka dig. Om du bara håller lite koll kan du fynda allt du behöver till riktigt bra priser – möbler, inredningsprylar, tavlor, lampor, matbord, köksprylar och porslin. Här hittar du också bra studentrabatter inom inredning, b la hos Ellos, The Home och Dansk Design.
  • Var inte rädd för målarfärg – ett enkelt och billigt sätt att piffa till lägenheten är att måla om en vägg i en glad färg. Men även mindre detaljer och prylar blir roligare med lite ny färg. Testa att måla dörren, trälisten, stolen eller fönsterbrädan.
  • Egengjord tavelvägg – det bästa sättet att liva upp en svårmöblerad vägg. Kanske har du en större yta du inte vill blockera med möbler, men ändå göra någonting av, då är en tavelvägg perfekt – supertrendigt och enkelt att göra själv. Samla dina favoritbilder och blanda fotografier, tidningsartiklar, illustrationer och posters. Var inte rädd för att mixa gammalt och nytt! Ramar i olika material, färg och form matchar snyggt tillsammans.
  • Gör det själv-tips – ett snyggt soffbord kan du tillverka av en skrotad lastpall. Du snickrar enkelt ihop ett bord genom att fästa hjul från närmsta byggvaruhus, vilket inte behöver kostar mer än någon hundralapp. Lastpallen kan enkelt spray-målas, eller så placerar du en glasskiva ovanpå.
  • Klä om en gammal stol – stolen från Myrorna eller Stadsmissionen för mindre är 100 kronor kan enkelt kläs om med en bit tyg. Kanske har du en bit gammalt tyg som ligger och skräpar uppe på vinden, ett gammalt överkast eller en gammal kudde som inte används. Mät och klipp till tyget, vik in kanterna och häfta fast tyget på undersidan av stolsdynan med en häftpistol.
  • Bakluckeloppis – det går verkligen att hitta så himla mycket fint på loppisar. Ute på bohemiska Rosenhill kan du loppisfynda varje söndag mellan kl 12-16. Gör en utflykt dit – för en billig peng hittar du allt från inredningsprylar till småaccessoarer, stolar, speglar, köksredskap och vaser. Och när du blir trött på backluckeloppis kan du passa på att besöka Rosenhills café, äppelmusteri eller äta en god lunch i någon av de mysiga sofforna.