Alla dina rabatter

Studentrabatter utnyttjas till max av Sveriges studenter

86 % har någon gång använt sin studentrabatt. Studentrabatterna spelar stor roll för Sveriges studenter. Detta visar en färsk undersökning från Studentkortet. Hela 86 % av de tillfrågade studenterna har någon gång utnyttjat sin studentrabatt. De områden som studenterna utnyttjar sina rabatter mest flitigt är kurslitteratur, inrikesresor och mobiltelefoni.

Student 2013 är en djupdykande undersökning där studentspecialisterna Studentkortet i samarbete med researchbolaget Ungdomsbarometern kartlägger studentmålgruppen. Rapporten behandlar bland annat Sveriges studenters vardag, deras kommunikationsvanor samt vilka varumärken som är mest populära inom flera områden däribland resor och transport, datorer och surfplattor, bank och ekonomi samt rekrytering.

Undersökningen visar att över 86 % av de tillfrågade studenterna har utnyttjat sin studentrabatt i någon form.studentkortet kopia

Rapporten visar även att studenter i snitt har 2800 kronor att röra sig fritt med efter att alla fasta utgifter är betalda vilket gör att studentrabatten är ett välkommet inslag i vardagen. De studenterna främst utnyttjar sina rabatter till är kurslitteratur, inrikesresor, mobiltelefoner kläder och skor.

– Trots att Studenterna verkligen försöker hålla i sina pengar och använda de rabatter som de får, så konsumerar de faktiskt tillsammans för över en miljard per månad, säger Daniel Dersén, vd på Studentkortet.

Har du någonsin utnyttjat din studentrabatt inom några av följande områden?

 

Student 2013 är en onlineundersökning genomförd mellan den 13-26 mars 2013 av Ungdomsbarometern på uppdrag av Studentkortet. Undersökningen gjordes i Studentkortets databas på studenter som studerar på eftergymnasial nivå.  4845 respondenter svarade på undersökningen. 

För mer information kontakta:
Annika Reimertz
[email protected]
Tel. 0704 00 35 50
Pr & Partner Relations, Studentkortet

studentkortet_logo

Studentkortet grundat 1995 är Studentspecialister och arbetar med marknadsföring och rabattförmedling åt Sveriges studenter. Under 2013 skickar Studentkortet ut över 800.000 studentkort till Sveriges studenter.