Studentrabatter online

Visa Alla Rabatter

Alla dina rabatter

Hitta rätt dator för terminsstarten

Hitta rätt dator för studierna

Det är inte lätt att hitta den perfekta studiedatorn. Många viktiga kriterier ska uppfyllas! Tänk på dessa punkter när du letar ny dator för vårterminen.

Snabb och kraftfull

Din dator ska vara tillräckligt snabb och kraftfull för de utmaningar som du som student ställs inför. I skolan blir det stor filhantering och konstant användning, och hemma blir det kanske spel och streaming. Se till att din dator klarar mycket!

Batteritid

Din dators batteri måste räcka hela skoldagen – för vem vill börja packa fram sladdar och leta efter eluttag mitt under föreläsningen?

Lätt och smidig

Du måste kunna få ner datorn i väskan tillsammans med all kurslitteratur. Du måste orka bära med den hela dagen, mellan föreläsningar, seminarium och under resor till och från skolan.

Bra pris

Datorinköpet måste vara schysst mot studentplånboken. Som tur är har vi på Studentkortet mängder med studentrabatter för just detta. Spana in alla rabatter på datorer här!

Du behöver helt enkelt tänka till lite extra när du letar efter din nya studiedator. Både Apple, HP och Microsoft har bra datorer för studier, och ger studentrabatt! Vårt tips är att börja spana in dem. Det finns också fler guider på nätet där du kan hitta mer information om hur du väljer dator på ett smart sätt.

Lycka till med ditt datorköp, och med studierna!

10 saker du som student måste sluta slösa pengar på

10 saker att sluta slösa pengar på 2017

Som student har du ofta en begränsat ekonomi, och behöver dra ner på dina kostnader. Här är tips på 10 saker du måste sluta slösa pengar på om du vill hålla studentbudgeten 2017.

1. Morgonlatten

Skippa den dagliga latten, eller byt ut den mot studentkaffe på Pressbyrån istället. Mycket billigare!

2. Impulsshopping

Sluta köpa småsaker du springer förbi i butiker. Pengarna bara försvinner, och om två veckor kommer du inte ens minnas vad du spenderade dem på.

3. Ditt oanvända gymkort

Gymkortet som inte används (eller används för lite) är en riktig pengatjuv! Satsa på att träna hemma eller utomhus istället – helt gratis och minst lika bra!

4. Trendig supermat

Gojibär, spirulina, chiafrön osv – supermat är DYRT. Satsa på billig supermat istället, som bönor, linser och grönsaker!

5. Flaskvatten

Flaskvatten kostar ca 1000 gånger mer än kranvatten. Just saying.

6. Lunch ute

Om din utelunch kostar 75 kr och du äter ute 5 dagar i veckan kostar det dig 375 kr i veckan = 15 000 kr om året om du pluggar heltid. Med matlådor á 25 kr styck blir motsvarande summa bara 5 000 kr/år. Du kan alltså spara 10 000 kr per läsår, bara på lunch. Helt ok.

7. Halvfabrikat

Spara pengar (och må bättre) genom att skippa de halvfärdiga rätterna. Gör din egen guacamole, hamburgare, köttbullar eller sås. Billigare och nyttigare!

8. Märken

Toalettpapper, tandkräm, tvättmedel, tvål – det spelar ingen roll vilket märke du väljer, det kommer ta slut lika fort ändå. Vill du ändå lägga lite extra pengar på dessa produkter – satsa miljömärkt!

9. Förseningsavgifter

Onödigt, onödigt, onödigt! Betala räkningarna i tid så slipper du ovälkomna extraavgifter.

10 Streamingtjänster

Behöver du verkligen alla abonnemang du betalar för? Spotify, Netflix, HBO, Viaplay? Satsa på gratisversioner (om det finns) eller välj ut en eller två.

4 tips – bli inte ruinerad av kurslitteraturen

bocker blogg

Fått litteraturlisrtan än? Lång och dyr brukar vara en klassiker. Om det känns svårt att få ihop kurslitteraturen med en tight studentekonomi – följ dessa tips!

1. Köp kurslitteraturen med studentrabatt

Hos både Bokus och CDON kan du köpa kurslitteraturen med 5% studentrabatt. En riktigt bra start!

2. Sälj dina gamla kursböcker (eller andra saker!)

Bokus har ett köp- och säljtorg – där du gratis kan annonsera ut kurslitteratur du inte längre behöver. Även på Tradera kan du lägga upp två gratisannonser per månad – där kan du dessutom sälja av andra saker du vill bli av med! Glöm inte att också kika hos din studentkår eller förening – där finns ofta en avdelning där du kan både sälja och köpa litteratur för en billig peng!

3. Dela på kurslitteraturen

Ett himla bra tips – dela på inköp av kurslitterturen med en klasskamrat! Hälften så dyrt, och du får en pluggkompis på köpet.

4. Låna på biblioteket

Klassiker. Litteratur du bara behöver använda under en kortare period kan du låna på biblioteket. Inga konstigheter.

5 inspirerande Podcasts

pod602x262

Vi tipsar om 5 inspirerande poddar som vi tror passar dig som pluggar på universitet eller högskola och är på väg mot ditt första steg ut i arbetslivet!

1. Bildningspodden

Vill du boosta allmänbildningen och lära dig mycket på kort tid, så är Bildningspodden något för dig. Här får du höra några av landets ledande forskare inom humaniora i spännande samtal om en historisk person, företeelse, idéströmning eller konstverk.

Lyssna på Bildningspodden

 

2. Filosofiska rummet

Här diskuteras klassiskt filosofiska ämnen såväl som brännande etiska, moraliska oh politiska dilemman. Filosofiska rummet är en reflekterande samtalspodd där gästerna ges tid att utveckla sina resonemang.

Lyssna på Filosofiska rummet

 

3. Karriärpodden

I Karriärpodden intervjuas framgångsrika kvinnor i ledande befattningar från olika branscher. Dessa långa personliga samtal ger inspiration, insikter och tips på karriärvägar.

Lyssna Karriärpodden

 

4. Drivet

En inspirations- och karriärpodcast där man utifrån olika teman såsom utbildning, drivkraft och framgång uppmuntrar, stöttar och vägleder människor i sin karriär. Drivna kvinnor i olika branscher intervjuas om hur de tagit sig dit de är idag.

Lyssna på Drivet

 

5. Sommar i P1 med Katarina Gospic

Ingen podd i den bemärkelsen, men den förtjänar en plats på vår lista ändå eftersom Sommar i P1 finns som poddversion. Katarina Gospic är (håll i er nu!) utbildad läkare, fysiolog, filosofie doktor i medicin samt driver eget konsultföretag. Hennes fängslande Sommarprat från 2013 handlar bland annat om vad som händer i hjärnan när vi fattar beslut.

Lyssna på Katarina Gospic

 

Nyfiken (Bubblare)

Under två fullspäckade minuter förklarar Jonathan Fastborg i podden Nyfiken sådant som du inte visste att du ville veta. Rapp, underhållande och bildande. Perfekt lyssning under tandborstningen eller på vägen till bussen!

Lyssna på Nyfiken

Det här händer 2017

2017-602x262

Har du koll på allt som händer 2017? Vi har sammanställt 8 punkter vi tycker du borde ha koll på.

1. Donald Trump blir president

Den 20 januari intar den minst sagt kontroversiella Donald Trump Vita huset och blir därmed USA:s 45:e president. Han kommer dessutom vara både den äldste och den med störst privat förmögenhet som tillträder som USA:s President.

2. Bob Dylan till Sverige

Bättre sent än aldrig! Han bojkottade den svenska akademien och prisutdelningen av Nobelpriset i litteratur. Men den 1, 2 och 9 april kommer Bob Dylan till Sverige för inte mindre än två spelningar i huvudstaden och en spelning i studentstaden Lund.

3. Fotbolls-EM för damer

Totalt 16 länder deltar i kampen om vem som kammar hem guldet i fotbolls-EM för damer. Efter detta EM lämnar dessutom Pia Sundhage posten som förbundskapten. Fotbolls-EM för damer drar igång den 16 juli. Heja Sverige!

4. Justin Bieber till Summerburst

Som en blixt slog den ned – nyheten om att ingen mindre än skandalomsusade Justin Bieber spelar på musikfestivalen Summerburst i Stockholm i sommar. Summerburst kör i gång på Ullevi i Göteborg 2-3 juni och 9-10 juni på Gärdet i Stockholm.

5. Dyrare att gå på bio

Från och med årsskiftet höjdes momsen från 6 procent till hela 25 procent på biobiljetter. För de större biograferna som ägs av SF Bio och Svenska Bio kommer biljettpriset vara oförändrat och momshöjningen kommer istället justeras på andra sätt. De som påverkas mest och sannolikt tvingas höja priserna är de mindre, privata biograferna.

6. Friidrotts-VM i London

Mer sport! Den 4 augusti drar världsmästerskapet i friidrott igång. Det lutar åt ett publikrekord när friidrotts-VM i år arrangeras i London.

7. Val i Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Iran

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har tillsammans med det kristdemokratiska partiet CDU styrt Tyskland ända sedan 2005. Den 22 september är det dags för val i Tyskland. Andra val att ha koll på är: Parlamentsvalet i Nederländerna, Presidentvalet i Frankrike och Presidentvalet i Iran.

8. Gratis p-piller och tandvård

Åldersgränsen för fri tandvård höjs från 19 år till 21 år. Även preventivmedel som ingår i läkemedelsförmånerna, såsom p-piller, blir gratis för alla under 21 år.

4 tips innan du shoppar på mellandagsrean

4-tips-602x262

Julklapparna är öppnade, glöggen uppdrucken och det understa lagret på Aladdin-asken är uppätet. Snart går vi in i ett nytt magiskt år fulla av förhoppningar och löften. Men först lite mellandagsrea! Idag drar nämligen reorna igång på riktigt.

Såväl fysiska butiker som butiker online pressar nu priserna ordentligt på tusentals produkter.  Och visst är det lätt att förtrollas av de röda prislapparna! Men det finns en del att tänka på för att inte åka störtlopp rakt ner i reafällan. Här kommer 4 snabba tips på vad du bör tänka på när du shoppar på mellandagsrean.

”Behöver jag verkligen det här?”

Bli inte förblindad av de röda prislapparna och REA-skyltarna. Det är nämligen extra lätt att handla impulsivt under mellandagsrean. Tillåt dig därför att tänka lite på saken. Ta en fika och fråga dig själv om du verkligen är i behov av det här. Gör en checklista innan på det du behöver och sätt en budget.

Var uthållig

Mellandagsrean kommer oftast i olika steg och startar i regel på 30 % rea för att stegvis trappas upp till 50 % rea och slutligen avslutas på 70 % rea – och ibland mer. Har du is i magen kan du göra de riktiga kapen i slutet av reaperioden. Risken? Det du har spanat in kan ta slut.

Shoppa smart

Kom ihåg att det är nu som butikerna vill rensa sina lager. Bort med delar av föregående säsongs produkter och in med det nya. Det är därför guldläge att göra riktiga fynd på de lite dyrare prylarna och kläderna som du länge suktat efter, och som fortfarande är i säsong. På teknikfronten kan du hitta billiga datorer, TV-apparater och högtalare och på klädfronten kan du shoppa billig vinterjacka, snygg nyårsoutfit eller ett par varma vinterskor.

Mellandagsrea + studentrabatt = sant

Flera av Studentkortets rabatter går att kombinera med mellandagsrean. Läs villkoren hos den butik du är intresserad av att shoppa hos. Kanske kan du spara ytterligare några hundralappar!

5 perfekta tv-spel för jullovet

5 grymma tv-spel för jullovet

Jullovet innebär för många av oss en paus från plugget och en del jäsande i soffan. Men är du en av de som lätt blir rastlös? Då är TV-spel perfekt! Här kommer 5 tips på grymma TV-spel för jullovet.

Inside_602x262

Inside

Pussel-plattformsspel. Du spelar en ensam pojke som på sitt äventyr finner sig själv indragen mitt i ett mörkt projekt. Uppföljaren till det populära spelet Limbo.

Finns till: Xbox One, Playstation 4, Windows

Passar för: Den funderande ensamspelaren eller ni två som gillar att klura tillsammans och turas om vid kontrollen.

 

battleblock530beta_602x262

Battleblock theatre

Komedi-plattformsspel. Spring, hoppa och samla massa saker på mängder av olika banor. Ett lite crazy spel som gärna spelas tillsammans med andra.

Finns till: Xbox 360, Windows, Linux, MacOS

Passar för: Kompisgänget eller familjen som vill ha en rolig utmaning.

 

the witness_602x262

The witness

3D-pusselspel. Du vaknar ensam, på en främmande ö full av kluriga problem som både utmanar och överraskar.

Finns till: Playstation 4, Windows

Passar för: Den funderande ensamspelaren eller ni två som gillar att klura tillsammans och turas om vid kontrollen.

 

ori_602x262

Ori and the blind forest

Plattformsäventyrsspel. En osannolik hjälte beger sig ut på resa för att hitta sitt mod och konfrontera en illasinnad nemesis för att rädda sitt hem. En känslofylld berättelse om kärlek, uppoffringar och hopp.

Finns till: Xbox 360, Xbox One, Windows

Passar för: Dig som värdesätter vackra miljöer, fantastisk musik och mysiga scener. Och som inte är rädd för att gråta en skvätt.

 

bioshock_602x262

Bioshock

First-person shooter med rollspelselement. Du spelar huvudpersonen Jack efter att hans flygplan kraschat i havet och han hamnar i den postapokalyptiska undervattensstaden Rapture. Med alla medel försöker du ta dig ur staden, och kämpar mot horder av besatta fiender och Raptures eget försvarsverk.

Finns till: Windows, MacOS, Xbox 360, Xbox One, Playstation 4

Passar för: Dig som inte skräms i första taget.

 

Du har väl inte missat att du kan köpa spel till både PC, Android och Mac med studentrabatt? Spana in Oneplays studenterbjudande här.

5 yrken du inte visste fanns

5 jobb du inte visste fanns

Har du redan provat på extrajobb som butiksbiträde och barnvakt? Suktar du efter något nytt, något annorlunda och något alldeles särskilt? Titta hit och inspireras av helknäppa jobb som du inte visste fanns!

Tampong- eller kondomtestare

Som tampongtestare testar du tampongers form, sugkraft och snörets styrka. Vill du hellre testa kondomer får du kondomerna hemskickade, testar och ger sedan en recension på om den gjorde vad den skulle, och kanske mer?

Fördelar: Du blir expert på att hitta rätt tamponger i hyllan på ICA, alternativt superduktig på att trä på en kondom och kan briljera i sängen.
Nackdelar: Inga jobb för dig som är lite fin i kanten, känslig för blod eller allergisk mot latex.

Armhålesniffare

Om du gillar dofter, och då även dofter som inte doftar gott, är armhålesniffare rätt jobb för dig. På luktlaboratorier arbetar sniffare med att lukta på allt från nedpinkad blöja till kattsand till människans kroppsdelar, där bland annat armhålan är inkluderad.

Fördelar: Du blir expert på dofter och kommer med stor sannolikhet alltid kunna peka ut vad som luktar och när.
Nackdelar: Om du är äckel-känslig och har lätt att få migrän av starka dofter, bör du nog välja ett annat yrke.

Fiskräknare

Som fiskräknare befinner du dig vanligtvis vid en sluss och fördelar fiskekvoter. För att kunna göra detta måste du veta hur många fiskar som finns i ett specifikt område, och jobbet går då ut på att räkna fiskarna var tionde minut.

Fördelar: Ett utmärkt extrajobb för dig som pluggar ekonomi då du får chansen att bättra på dina mattekunskaper.
Nackdelar: Om du inte gillar att räkna, att vara nära vattnet eller titta på djur så är det nog ingen idé att ens prova på jobbet som fiskräknare.

Professionell köare

Inför lansering av ny teknik, outlets eller konserter är det inte ovanligt att människor köar i timmar och ibland även dagar. Som professionell köare tar du betalt för att stå i kö åt de som inte har tid, lust eller ork.

Fördelar: Du får inte bara betalt för att köa, utan också tillgång till produkterna eller konserten före alla andra.
Nackdelar: Det är sällan bra att stå still för länge, speciellt inte för dig med ryggproblem. Blir du dessutom lätt uttråkad och rastlös är det här nog inte din grej.

Hundmatssmakare

Som hundmatssmakare jobbar du på ett analyscenter med att bedöma matens smak, konsistens och graden av krasande när maten tuggas. Målsättningen är att maten ska vara smaskig och att hunden ska äta så tyst som möjligt. OBS. Du behöver inte svälja maten.

Fördelar: Du blir bra på smaker, ingredienser och lär dig att inte smaska eller äta med öppen mun.
Nackdelar: Maten kan med stor sannolikhet smaka illa. Känns också som ett onödigt yrke för dig som inte gillar djur.

Text: Lycke Ramel

Läs hela artikeln i nummer 4 av Metro Student (2016)

Håll träningsglöden igång inför julen

Studentrabatt hos MM Sports

Ladda för julen! Julen närmar sig med stormsteg, och redan nu hittar du de bästa kosttillskotten till rabatterade priser på MM Sports. Eller varför inte ladda förråden med fina träningskläder, tillbehör och prylar till julklappar?

Vintermörkret och julen innebär sina egna särskilda utmaningar både när det gäller att hålla formen, humöret och ekonomin i styr. En stor del av befolkningen skulle till exempel både må och prestera avgjort bättre med D-vitamintillskott, när solljuset blir otillräckligt. Julmat och godis som hör julen till behöver inte vara den katastrof som det kan vara för din hälsa, i fall du fortsätter träna fokuserat och sköta din kost runt omkring. En bra PWO väcker dig och får dig att tända till innan träningen så att du kan träna hårdare och få bättre resultat. Extra protein kombinerat med träning leder till ökad muskelmassa!

På MM Sports hittar du ett brett utbud av säkra och effektiva produkter till marknadens bästa priser. Kolla även in deras snygga träningskläder och all utrustning du behöver i gymmet. Passa på att ladda upp med julklappar till 20 % rabatt mellan 28-30 november, bara för er studenter. Besök hemsidan, någon av våra butiker runt om i landet eller signa upp för nyhetsbrevet för att se aktuella kampanjer och satsningar.

Här hämtar du din rabattkod för 20% rabatt.

Lycka till med träningen!

I samarbete med MM Sports.

Maxa Black Friday med studentrabatter!

8 studentrabatter att kombinera med Black Friday

Årets största shoppingdag är här, och du har chansen att göra riktiga kap. Flera av Black Friday-rabatterna går att kombinera med din studentrabatt från Studentkortet – här tipsar vi om ett gäng!

Tretti

Vitvaror och hushållsprodukter på nätet! Upp till 72% Black Friday-rabatt på MÄNGDER av produkter. Kombinera med din rabattkod från Studentkortet och få 5% extra rabatt. Hämta din rabattkod.

 

Rum21

Möbler, belysning och heminredning. Handla för minst 3000 kr under Black Friday så får du 500 kr i rabatt. Om ordervärdet fortfarande överstiger 3000 kr kan du även använda din 10% studentrabatt! Hämta din rabattkod.

 

Gymgrossisten

Gigantiskt utbud av kosttillskott i olika varianter, träningsredskap och funktionella träningskläder.  Riktigt bra erbjudanden under Black Friday – som du kan kombinera med 10% studentrabatt. Hämta din rabattkod.

 

Bodystore

Sveriges största hälsobutik på nätet! Upp till 50% Black Friday-rabatt. Lägg till din studentrabatt på 10% och kör ett riktigt kap! Hämta din rabattkod.

 

Matsmart.se

Brett utbud av ekologiska varor – pasta, kaffe, läsk, godis, snacks mm. Under Black Friday har de ännu mer rabatter än vanligt – och med Studentkortet får du fortfarande 25 kr rabatt vid köp för 300! Hämta din rabattkod.

 

Daniel Wellington

Minimalistiska och tidlösa klockor. Under Black Friday får du ett valfritt klockarmband utan extra kostnad vid köp av en klocka. Detta kan du kombinera med din studentrabatt på 15% och på så sätt göra ett riktigt kap. Hämta din rabattkod.

 

Chloés

Hair extensions, plattänger, hårfönar och håraccessoarer. Erbjudandet under Black Friday är 25% på hela sortimentet – och det går att kombinera med din 15% studentrabatt från Studentkortet! Hämta din rabattkod.

Page 1 of 2812345...1020...Last »