Alla dina rabatter

Lev studentlivet till max

Spara pengar med Studentkortets Rabattknapp

En av fördelarna med att vara student är alla hundratals förmåner och rabatter på allt från skor och kläder till mat och resor. Men visst finns det tillfällen där du faktiskt missat en studentrabatt eller inte ens visste att det fanns en rabattkod att hämta?

Tänk om du kunde se rabatter och utnyttja alla erbjudanden automatiskt när du shoppar på nätet, utan att behöva göra någonting alls.

Det kan du…

Studentkortet har tagit fram en smart Rabattknapp som plingar i din dator när det finns en rabatt att använda på den sidan du surfar på. Du behöver bara installera Rabattknappen på din dator och sedan låta den göra sitt jobb.

Knappen är ett tillägg, även kallat plugin, till Google Chrome som känner av när du surfar på hemsidor med studentrabatt och dyker upp som en påminnelse i ditt fönster. Omöjligt att missa!

Inget för dig? Fortsätt läsa

SFS studentbudget 2017 visar att svenska studenter går back 326 kronor – varje månad.

  • En svensk student lägger i genomsnitt 2 240 kronor på mat varje månad. Genom Mat.se med fem procent studentrabatt sparar du 112 kronor i månaden – det blir 1 344 kronor på ett år.
  • När det kommer till kläder och skor spenderar du som student i snitt 700 kr i månaden. Genom Studentkortet får du tio procent rabatt hos bland annat Nelly, Boozt och Zalando – och sparar då 70 kronor i månaden. Det blir 840 kronor på ett år.
  • Studenten spenderar i genomsnitt 500 kronor på hemutrustning varje månad. Du som har Rabattknappen aktiverad hade sett att du får 35 procent rabatt när du handlar hos Philips – något som gör att du sparar 175 kronor varje månad och 2 100 kronor på ett år.

Så vad kan du göra istället?

Slår du ihop summorna som du sparat in på mat, kläder, skor och hemutrustning blir det 4 284 kronor på ett år. För dessa pengar kan du istället:

  • Köpa 428 koppar kaffe i skolans cafeteria (kaffe varje dag i två hela läsår!)
  • Skaffa gymkort för ett helt år
  • Åka på en sista minuten-resa
  • Köpa 195 påsar ostbågar
  • Prenumerera på både Netflix och Spotify premium i två år
  • …Eller bara bli en ekonomiskt smart student

Klicka här för att ladda ner Rabattknappen på din dator.

 

8 påskaktiviteter för studentbudgeten

Picknik_602x262

Halva gänget hälsar på familjen, och andra halvan har dåligt med pengar. Vad hittar man på? Här kommer ett gäng tills på smarta, roliga och billiga aktiviteter att roa dig med i påsk!

Hyr segway

Spänn skosnörena, sadla på dig hjälmen och strunta i vad andra säger. Det ska tydligen vara dunderkul!

Tips! Spana in studentrabatterna på upplevelser!

Trampolinpark

Ju äldre vi blir desto mindre leker vi. Det verkar ju dumt när sådant här roligt finns. Kom ihåg att värma upp innan!

Tips! På Yoump får du 50% studentrabatt!

Tacolördag

Bryt påskhelgen och kör tacolördag med alla vänner som inte planerat familjehäng under påskafton.

Måla ägg – eller någonting annat

Billigt, terapeutiskt och fint. Vattenfärg och en kopp te och du har fördrivit minst 1 timme av påskhelgen. Eller varför inte sätta ihop ditt egna eget påskarrangemang från skogen och pryda med vattenfärg. Kanske värt att spara även efter påsk.

Seriemaraton

Ladda upp och zoona ur. Nöt igenom favoritserien med gott tilltugg och sköna kläder. Ibland behövs det bara.

Var turist i din egen stad

Man behöver inte alltid åka långt för att turista. Finns det sevärdheter och turistfällor du bara hört om trots att du bott i staden länge?  Arrangerad takvandring, sightseeingbuss eller kajak – gör det där du aldrig gjort i din egen stad.

Tips! I kategorin Upplevelser hittar du mängder av studentrabatter på roliga aktiviteter!

Och när vi ändå turistar i vår egen hemstad…

Slå ihop dina planer med några andra vänner och gå ut och var den du vill vara för dagen. Klä dig i en stil du aldrig haft innan och byt namn för kvällen. Är du en arkitekt från Holland, barn till en miljonär eller en fredsaktivist som förbereder en aktion?

Vårstädningen

Need we say more? Gör det du aldrig har tid eller lust för annars. Rensa lådor och damma. Bestäm vad som behöver göras och varva med tillfredställelsen att checka av på listan, jazzigaste musiken och lite dans.

6 tips för att fixa vårträningen

Kom igång med vårens träning med Studentkortets bästa träningstips

Nu börjar träningssuget göra sig påmint. Men innan du ger dig av till gymmet, löpspåret eller hallen bör du kolla igenom dessa tips. Maxa din träning och klara av dina mål!

1. Ha en plan

Att ha en plan för din träning är en bra start. Annars blir inget av, någonsin. Ska du gå till gymmet på måndagar och torsdagar? Springa 30 minuter på morgonen 3 dagar i veckan? Lyfta mjölkpaket under minst ett tv-serieavsnitt varje dag? Oavsett din ambitionsnivå är en plan A och O.

2. Variera dig

Du behöver inte BARA träna löpning. Eller BARA Yoga. Prova att variera dig! Kanske hittar du på så sätt din favoritträningsform, eller vågar prova på något helt nytt?

3. Träna i snygga kläder

Det kan låta banalt, men att känna sig lite stilig när du tränar kan göra underverk för motivationen! Spana in Sportlala, där hittar du träningskläder som är nedsatta med upp till 80%, och du får dessutom 10% studentrabatt ovanpå det! Hur bra?

4. Kolla in dina skor

Skor är otroligt viktigt när du tränar. Se till att ha ett par fräscha skor som är byggda efter just dina fötters behov. Men det kostar, vi vet. Du kan ju kika in hos Sportamore, där får du 15% studentrabatt på bland annat löparskor. Och tänk på att olika skor är utformade utefter olika aktiviteter. Att löpa i gymskor är långt ifrån optimalt för knän och fötter.

5. Lyssna på peppande musik

Inga konstigheter, peppig träningsmusik är en redig motivationshöjare! Ladda en riktigt bra playlist och du kommer orka mycket längre. Och brister motivationen till att ens börja röra dig – börja lyssna på tränings listan redan innan träningen för att förpeppa.

6. Börja med halvtimmar

Rom byggdes inte på en dag. Samma gäller din kondition och styrka. Om du börjar med alldeles för högt uppsatta träningsmål finns risken att du tappar suget för att det blir för tungt. Skynda lagom!

Så håller matlådan längre

Blogg_602x262

Alla har vi någon gång stått med näsan i matlådan för att avgöra om innehållet är ätbart eller inte. Oftast slutar denna sniff-fest med att vi väljer det säkra före det osäkra och slänger innehållet. Men det finns sätt att förlänga hållbarheten på matlådan och undvika onödigt svinn.

Kyl ner maten snabbt

Lagad mat mår bättre av att kylas ner snabbt. Vinterkylan är perfekt för att kyla ner storkokskastrullen. Eller varför inte ställa ner kastrullen i ett kallvattenbad.

Sänk temperaturen i kylskåpet

Om kylskåpet har en temperatur på 4 grader kan du dubbla hållbarheten på maten jämfört med en temperatur på 8 grader.

Ät inte direkt från matlådan

Reporna som kan uppstå när du äter direkt ur matlådan är en perfekt plats för bakterier.

Tillagat håller längre

Håller grönsakerna på att bli dåliga? Släng ihop en gryta och dra ut på hållbarheten. Tillagat håller ofta längre än färskt.

Frys in mat i portionslådor

Fryst mat kan hålla i upp till ett år.

Upptinad mat kan frysas in igen

Tina upp matlådan i kylskåpet. På det sättet kan du värma upp det du ska äta och ställa tillbaka resten i frysen.

Använd sunt förnuft

Ser, luktar och smakar maten okej – då är den förmodligen det!

5 snygga vita sneakers med studentrabatt

sneakers_602x262

Nu börjar vårkänslorna smyga sig på, och med dem kommer cravings för vita sneakers som ett brev på posten. Vi tipsar här om 5 riktigt schyssta versioner som du kan köpa med studentrabatt.

 

Zoe White 900 kr VAGABOND Boozt.com
Zoe – Vagabond

Boozt.com
900 kr
810 kr med 10% studentrabatt!

 

nelly
Sneaker Low Top – NLY Shoes

Nelly.com
349 kr
314 kr med 10% studentrabatt

 

zalando
Sneaker white – s.Oliver

Zalando
599 kr
539 kr med 10% studentrabatt

 


adidas-originals-superstar-80s-s79443-vit
Superstar 80s – Adidas

Caliroots
999 kr
900 kr med 10% studentrabatt

 

sportamore
Court Borough Low – Nike

Sportamore
599 kr
509 kr med 15% studentrabatt

 

Hitta rätt dator för terminsstarten

Hitta rätt dator för studierna

Det är inte lätt att hitta den perfekta studiedatorn. Många viktiga kriterier ska uppfyllas! Tänk på dessa punkter när du letar ny dator för vårterminen.

Snabb och kraftfull

Din dator ska vara tillräckligt snabb och kraftfull för de utmaningar som du som student ställs inför. I skolan blir det stor filhantering och konstant användning, och hemma blir det kanske spel och streaming. Se till att din dator klarar mycket!

Batteritid

Din dators batteri måste räcka hela skoldagen – för vem vill börja packa fram sladdar och leta efter eluttag mitt under föreläsningen?

Lätt och smidig

Du måste kunna få ner datorn i väskan tillsammans med all kurslitteratur. Du måste orka bära med den hela dagen, mellan föreläsningar, seminarium och under resor till och från skolan.

Bra pris

Datorinköpet måste vara schysst mot studentplånboken. Som tur är har vi på Studentkortet mängder med studentrabatter för just detta. Spana in alla rabatter på datorer här!

Du behöver helt enkelt tänka till lite extra när du letar efter din nya studiedator. Både Apple, HP och Microsoft har bra datorer för studier, och ger studentrabatt! Vårt tips är att börja spana in dem. Det finns också fler guider på nätet där du kan hitta mer information om hur du väljer dator på ett smart sätt.

Lycka till med ditt datorköp, och med studierna!

10 saker du som student måste sluta slösa pengar på

10 saker att sluta slösa pengar på 2017

Som student har du ofta en begränsat ekonomi, och behöver dra ner på dina kostnader. Här är tips på 10 saker du måste sluta slösa pengar på om du vill hålla studentbudgeten 2017.

1. Morgonlatten

Skippa den dagliga latten, eller byt ut den mot studentkaffe på Pressbyrån istället. Mycket billigare!

2. Impulsshopping

Sluta köpa småsaker du springer förbi i butiker. Pengarna bara försvinner, och om två veckor kommer du inte ens minnas vad du spenderade dem på.

3. Ditt oanvända gymkort

Gymkortet som inte används (eller används för lite) är en riktig pengatjuv! Satsa på att träna hemma eller utomhus istället – helt gratis och minst lika bra!

4. Trendig supermat

Gojibär, spirulina, chiafrön osv – supermat är DYRT. Satsa på billig supermat istället, som bönor, linser och grönsaker!

5. Flaskvatten

Flaskvatten kostar ca 1000 gånger mer än kranvatten. Just saying.

6. Lunch ute

Om din utelunch kostar 75 kr och du äter ute 5 dagar i veckan kostar det dig 375 kr i veckan = 15 000 kr om året om du pluggar heltid. Med matlådor á 25 kr styck blir motsvarande summa bara 5 000 kr/år. Du kan alltså spara 10 000 kr per läsår, bara på lunch. Helt ok.

7. Halvfabrikat

Spara pengar (och må bättre) genom att skippa de halvfärdiga rätterna. Gör din egen guacamole, hamburgare, köttbullar eller sås. Billigare och nyttigare!

8. Märken

Toalettpapper, tandkräm, tvättmedel, tvål – det spelar ingen roll vilket märke du väljer, det kommer ta slut lika fort ändå. Vill du ändå lägga lite extra pengar på dessa produkter – satsa miljömärkt!

9. Förseningsavgifter

Onödigt, onödigt, onödigt! Betala räkningarna i tid så slipper du ovälkomna extraavgifter.

10 Streamingtjänster

Behöver du verkligen alla abonnemang du betalar för? Spotify, Netflix, HBO, Viaplay? Satsa på gratisversioner (om det finns) eller välj ut en eller två.

4 tips – bli inte ruinerad av kurslitteraturen

bocker blogg

Fått litteraturlisrtan än? Lång och dyr brukar vara en klassiker. Om det känns svårt att få ihop kurslitteraturen med en tight studentekonomi – följ dessa tips!

1. Köp kurslitteraturen med studentrabatt

Hos både Bokus och CDON kan du köpa kurslitteraturen med 5% studentrabatt. En riktigt bra start!

2. Sälj dina gamla kursböcker (eller andra saker!)

Bokus har ett köp- och säljtorg – där du gratis kan annonsera ut kurslitteratur du inte längre behöver. Även på Tradera kan du lägga upp två gratisannonser per månad – där kan du dessutom sälja av andra saker du vill bli av med! Glöm inte att också kika hos din studentkår eller förening – där finns ofta en avdelning där du kan både sälja och köpa litteratur för en billig peng!

3. Dela på kurslitteraturen

Ett himla bra tips – dela på inköp av kurslitterturen med en klasskamrat! Hälften så dyrt, och du får en pluggkompis på köpet.

4. Låna på biblioteket

Klassiker. Litteratur du bara behöver använda under en kortare period kan du låna på biblioteket. Inga konstigheter.

5 inspirerande Podcasts

pod602x262

Vi tipsar om 5 inspirerande poddar som vi tror passar dig som pluggar på universitet eller högskola och är på väg mot ditt första steg ut i arbetslivet!

1. Bildningspodden

Vill du boosta allmänbildningen och lära dig mycket på kort tid, så är Bildningspodden något för dig. Här får du höra några av landets ledande forskare inom humaniora i spännande samtal om en historisk person, företeelse, idéströmning eller konstverk.

Lyssna på Bildningspodden

 

2. Filosofiska rummet

Här diskuteras klassiskt filosofiska ämnen såväl som brännande etiska, moraliska oh politiska dilemman. Filosofiska rummet är en reflekterande samtalspodd där gästerna ges tid att utveckla sina resonemang.

Lyssna på Filosofiska rummet

 

3. Karriärpodden

I Karriärpodden intervjuas framgångsrika kvinnor i ledande befattningar från olika branscher. Dessa långa personliga samtal ger inspiration, insikter och tips på karriärvägar.

Lyssna Karriärpodden

 

4. Drivet

En inspirations- och karriärpodcast där man utifrån olika teman såsom utbildning, drivkraft och framgång uppmuntrar, stöttar och vägleder människor i sin karriär. Drivna kvinnor i olika branscher intervjuas om hur de tagit sig dit de är idag.

Lyssna på Drivet

 

5. Sommar i P1 med Katarina Gospic

Ingen podd i den bemärkelsen, men den förtjänar en plats på vår lista ändå eftersom Sommar i P1 finns som poddversion. Katarina Gospic är (håll i er nu!) utbildad läkare, fysiolog, filosofie doktor i medicin samt driver eget konsultföretag. Hennes fängslande Sommarprat från 2013 handlar bland annat om vad som händer i hjärnan när vi fattar beslut.

Lyssna på Katarina Gospic

 

Nyfiken (Bubblare)

Under två fullspäckade minuter förklarar Jonathan Fastborg i podden Nyfiken sådant som du inte visste att du ville veta. Rapp, underhållande och bildande. Perfekt lyssning under tandborstningen eller på vägen till bussen!

Lyssna på Nyfiken

Det här händer 2017

2017-602x262

Har du koll på allt som händer 2017? Vi har sammanställt 8 punkter vi tycker du borde ha koll på.

1. Donald Trump blir president

Den 20 januari intar den minst sagt kontroversiella Donald Trump Vita huset och blir därmed USA:s 45:e president. Han kommer dessutom vara både den äldste och den med störst privat förmögenhet som tillträder som USA:s President.

2. Bob Dylan till Sverige

Bättre sent än aldrig! Han bojkottade den svenska akademien och prisutdelningen av Nobelpriset i litteratur. Men den 1, 2 och 9 april kommer Bob Dylan till Sverige för inte mindre än två spelningar i huvudstaden och en spelning i studentstaden Lund.

3. Fotbolls-EM för damer

Totalt 16 länder deltar i kampen om vem som kammar hem guldet i fotbolls-EM för damer. Efter detta EM lämnar dessutom Pia Sundhage posten som förbundskapten. Fotbolls-EM för damer drar igång den 16 juli. Heja Sverige!

4. Justin Bieber till Summerburst

Som en blixt slog den ned – nyheten om att ingen mindre än skandalomsusade Justin Bieber spelar på musikfestivalen Summerburst i Stockholm i sommar. Summerburst kör i gång på Ullevi i Göteborg 2-3 juni och 9-10 juni på Gärdet i Stockholm.

5. Dyrare att gå på bio

Från och med årsskiftet höjdes momsen från 6 procent till hela 25 procent på biobiljetter. För de större biograferna som ägs av SF Bio och Svenska Bio kommer biljettpriset vara oförändrat och momshöjningen kommer istället justeras på andra sätt. De som påverkas mest och sannolikt tvingas höja priserna är de mindre, privata biograferna.

6. Friidrotts-VM i London

Mer sport! Den 4 augusti drar världsmästerskapet i friidrott igång. Det lutar åt ett publikrekord när friidrotts-VM i år arrangeras i London.

7. Val i Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Iran

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har tillsammans med det kristdemokratiska partiet CDU styrt Tyskland ända sedan 2005. Den 22 september är det dags för val i Tyskland. Andra val att ha koll på är: Parlamentsvalet i Nederländerna, Presidentvalet i Frankrike och Presidentvalet i Iran.

8. Gratis p-piller och tandvård

Åldersgränsen för fri tandvård höjs från 19 år till 21 år. Även preventivmedel som ingår i läkemedelsförmånerna, såsom p-piller, blir gratis för alla under 21 år.

Page 1 of 2912345...1020...Last »